Ten Hag verbaast United-aanhang met controversieel besluit

11 juli 2022, 11:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag houdt vast aan Harry Maguire als aanvoerder van Manchester United. Dat heeft de 52-jarige trainer maandag tijdens het trainingskamp in Thailand bekendgemaakt.

Het besluit van Ten Hag om Maguire de aanvoerdersband toe te bedelen, mag controversieel worden genoemd. De centrale verdediger is namelijk niet bepaald populair bij de aanhang van Manchester United. Dat heeft vooral te maken met de tegenvallende prestaties van Maguire binnen de lijnen.

Manchester United maakte Maguire in 2019 de duurste verdediger ooit door 88 miljoen euro over te maken naar Leicester City. Het prijskaartje schepte hoge verwachtingen, die de centrumverdediger vooralsnog niet heeft kunnen waarmaken. Maguire is regelmatig op een foutje te betrappen en zodoende vaak de zondebok bij de supporters van de Engelse club.

Toch houdt Ten Hag vast aan Maguire als aanvoerder van Manchester United. "Ik moet alle spelers nog leren kennen, maar Maguire heeft als aanvoerder zijn sporen verdiend en veel succes geboekt, dus ik heb hier geen moment over getwijfeld", licht de trainer zijn besluit toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach, zo gaat dat in Engeland. Als het voor geen meter draait leggen ze ieder detail onder een vergrootglas. Bij Leicester stond de verdediging destijds als een huis. Compacte handbal formatie om de eigen 16 meter en vervolgens lekker counteren. Dat is bij Manchester United wel anders. Daarnaast pikken ze het bij ManU niet als je het spel van Leicester wekelijks speelt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen