Xavi wil af van vijftal en laat die spelers thuis voor trainingskamp

16 juli 2022, 12:57

Xavi heeft de eerste schifting voor het nieuwe seizoen gemaakt bij FC Barcelona. De oefenmeester heeft tijdens het trainingskamp in Amerika geen ruimte voor een vijftal spelers, die afgelopen seizoen nog wel onderdeel waren van de A-selectie. Reservekeeper Neto, Oscar Mingueza, Riqui Puig, Martin Braithwaite en Samuel Umtiti moeten vertrekken.

Die mededeling blijkt uit de selectie die de coach gemaakt heeft. Het vijftal is niet geselecteerd en wordt zo naar de uitgang gewerkt. Umtiti leek op weg naar Stade Rennes, maar zijn medische keuring leverde problemen op, waardoor de overgang voorlopig in het water viel. Voor Mingueza is relatief veel belangstelling, maar bij hem hikken de clubs tegen de vraagprijs van zo'n vijf miljoen euro op.

Rond Puig is het relatief stil, al werd hij eerder al aan Valencia gelinkt. Neto en Braithwaite hebben nog weinig perspectief op andere clubs, al werd de Deense spits zatedag in het geruchtencircuit gekoppeld aan Ajax. Concreet is die overgang echter nog verre van, al kent trainer Alfred Schreuder hem nog van zijn tijd in Catalonië. Memphis Depay en Frenkie de Jong, die allebei op weg naar de uitgang lijken in Catalonië, zijn wel gewoon mee naar de USA. 

Lees ookDe krankzinnige keuzes van FC Barcelona: dit is het resultaat

Lewandowski nog niet mee

Verder is Robert Lewandowski logischerwijs nog niet van de partij. Hoewel de Poolse aanvaller op weg lijkt naar Catalonië, is een akkoord tussen Bayern München en FC Barcelona nog niet officieel. Zodra alle seinen rond de transfer wel op groen staan, is de verwachting dat de routinier alsnog snel aansluit in Amerika. Er wordt naar verluidt liefst 45 miljoen euro betaald voor Lewandowski. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bonaire
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind niet dat dit een elftal is die hoge ogen gaat gooien dit seizoen. En al helemaal niet als de Jong ook nog eens weg moet wegens financiële problemen bij Barca Achterin vind ik het een drama . Maar ja , Xavi zal het wel beter weten .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen