Dubbelslag: Heerenveen strikt Zweed en pakt 90.000 euro bonus

19 juli 2022, 15:31

SC Heerenveen heeft zich per direct versterkt met Hussein Ali. De Zweedse verdediger tekent na een succesvolle stage een contract voor drie seizoenen in het Abe Lenstra Stadion. De Zweeds jeugdinternational maakt per direct de overstap van Örebro.

Ali is na Alex Timossi, Andries Noppert en Mats Köhlert de vierde zomeraanwinst voor SC Heerenveen. Technisch directeur Ferry de Haan is blij met zijn komst. "In onze zoektocht naar verdedigende versterking kwamen we uit bij Hussein. Tijdens zijn proefperiode heeft hij het beeld dat wij van hem hadden bevestigd. Hij is een degelijke talentvolle speler die vooral opvalt vanwege zijn verdedigende capaciteiten. Wij denken dat Hussein over de voorwaarden beschikt om zich hier verder te ontwikkelen tot een moderne vleugelverdediger", laat hij weten op de clubwebsite.

Bekijk hier: alle afgeronde transfers in de Eredivisie

Intussen is een fraaie meevaller onderweg naar Friesland. FC Union Berlin heeft de komst van Morten Thorsby bevestigd. De Noorse middenvelder verruilt Sampdoria na 92 competitiewedstrijden voor een avontuur in de Duitse Bundesliga. Union betaalt een bedrag van 3,5 miljoen euro voor de middenvelder, die in het verleden bij SC Heerenveen speelde. 

Omdat hij in zijn jeugdjaren voor de Friezen speelde en uiteindelijk vijf jaar het blauw-witte shirt droeg, ontvangt Heerenveen een solidariteitsbijdrage. Het levert de middenmoter een bonus van circa 90.000 euro op. "Het is geen enorm bedrag, maar dat maakt ook niet uit. Het is altijd mooi meegenomen", vertelt Ferry de Haan aan de Leeuwarder Courant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen