Lewandowski en Laporta dolgelukkig: "Zetten Barcelona op de kaart"

20 juli 2022, 18:48

Robert Lewandowski mag zich officieel speler van FC Barcelona noemen. De aanvaller is tijdens het trainingskamp in Miami gepresenteerd door de Catalaanse club, die circa vijftig miljoen euro voor de aanvaller op tafel legt. Dat bedrag is inclusief bonussen. Joan Laporta is trots op de komst van de doelpuntenmaker.

"We willen een steeds competitiever team maken. We zijn erg goed bezig. Ik wil het sportmanagement bedanken voor hun werk, zij hebben deze transfer mogelijk gemaakt. We zetten Barcelona weer op de kaart", vertelt de president van de club op de persconferentie.  "Deze man heeft buitengewone inspanningen geleverd om hier te komen. Het was niet makkelijk, maar we zijn erg trots dat je voor ons wilt spelen. We hebben je nodig. Jij bent een ster. We hebben enorm hoge verwachtingen."

Bayern München wilde de aanvaller in eerste instantie niet laten gaan, ondanks een eenjarig contract. De aanvaller liet al meerdere keren weten dat hij niet bij wilde tekenen en graag de stap naar Catalonië wilde maken. Uiteindelijk ging de club van Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui toch akkoord met een verkoop van de routinier, die acht jaar geleden gratis binnenkwam in de Allianz Arena. Lewandowski is blij dat hij nu aan een nieuw avontuur kan beginnen, zo vertelde hij in Miami.

"Er zit veel kwaliteit en potentie in het team. Ik ben blij dat ik voor deze club mag spelen", vertelt de Pool, die een duidelijk doel heeft: succes hebben. "In het voetbal is het belangrijk om te willen winnen en ik denk dat ik op de beste plek ben om dat te doen. Ik heb honger naar doelpunten. Ik hoop dat ik vaak kan scoren, dat is mijn uitdaging."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Failliet op de kaart ja

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen