Excelsior heeft beet en geeft aanvaller nieuwe kans in Eredivisie

21 juli 2022 – Excelsior heeft de vierde aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De Rotterdamse club maakt donderdagochtend via de officiële kanalen bekend dat Jacky Donkor is overgenomen van FC Dordrecht. Donkor gaat voor drie seizoenen aan de slag op Woudestein. Eerder versterkte Excelsior zich al met Nathangelo Markelo, Reda Kharchouch en Tim van de Schepop.

Excelsior heeft beet en geeft aanvaller nieuwe kans in Eredivisie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Donkor werd opgeleid door KAA Gent, RSC Anderlecht, West Bromwich Albion en KSC Lokeren, maar maakte in Nederland zijn debuut in het profvoetbal. Dat deed de snelle aanvaller in 2019 bij Fortuna Sittard. Na slechts twee optredens voor de Limburgse club verkaste Donkor naar FC Eindhoven, waar hij meer aan spelen toekwam. Het afgelopen seizoen was hij in dienst van Dordrecht goed voor zes doelpunten en vier assists in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij Excelsior krijgt Donkor een nieuwe kans in de Eredivisie. "Jacky Donkor is een type speler dat wij nog niet hebben in onze selectie. Hij kan op beide flanken spelen, heeft snelheid, diepgang en kan een doelpunt maken. Er was veel interesse in hem, maar zelf was hij vastberaden om naar ons te komen en daar zijn wij uiteraard blij mee", aldus technisch manager Niels van Duinen. "Hij wil bij en met Excelsior de volgende stap in zijn carrière gaan zetten. Jacky is gedreven en ambitieus en denkt zijn volgende doelen bij ons te kunnen realiseren."

"Excelsior is een platform voor ontwikkeling en dat is voor mij heel belangrijk", licht Donkor zijn keuze voor de Rotterdamse club toe. "Excelsior is bovendien een goede en warme club met een mooie historie. Ik heb vorig jaar met FC Dordrecht natuurlijk twee keer tegen Excelsior gespeeld en zag ik al dat deze club mooi voetbal speelt. Toen dacht ik al aan Excelsior als een mooie volgende stap voor mij en door de promotie is dat idee alleen maar meer gaan leven."

Naar eigen zeggen hoefde Donkor niet lang na te denken toen Excelsior zich meldde. "Excelsior gaat mij helpen om me verder te ontwikkelen en daar ga ik natuurlijk zelf ook alles aan doen", stelt de aanvaller, die meer van het Nederlandse dan het Belgische voetbal houdt. "Op de flanken krijg je hier meer ruimte om acties te maken en daar houd ik van. Ik ben snel, zoek graag de diepte en maak acties. De Eredivisie is een stap hoger dan de Keuken Kampioen Divisie, maar gezien mijn kwaliteiten denk ik zeker dat ik dat niveau aan kan. Het is aan mij om dat komend seizoen bij Excelsior te laten zien."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd