Ajax gelinkt aan Braithwaite, Schreuder bespreekt geruchten

23 juli 2022, 09:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Ajax staat na de komst van Brian Brobbey en Francisco Conceiçao een laatste offensieve vacature open. De Amsterdammers hopen deze transferwindow nog een extra spits aan te trekken. De afgelopen dagen is de naam van de bij FC Barcelona overbodige Martin Braithwaite enkele keren gevallen. In gesprek met Voetbal International vertelt Alfred Schreuder dat de Deense aanvaller niet voldoet aan de profielschets van targetman, maar zijn naam kruist hij niet op voorhand door.

"Ik vind hem wel interessant, maar dat is niet echt een pinchhitter", zegt Schreuder als hij wordt gevraagd naar Braithwaite. "Dat vind ik meer het type Brobbey. Als bij ons niets gebeurt, denk ik niet dat zo'n type zal komen. Ik wil Martin, die ik overigens niet heb gesproken, op voorhand niet direct al definitief doorkruizen. Maar we zoeken meer een stormram."

Schreuder zou tegelijkertijd een spits willen aantrekken die er ook vanaf de aftrap kan staan. "Met koppen als specialiteit, dat vind ik heel belangrijk. Zeker bij ons, als je de ruimtes ziet waarin we spelen, is het heel fijn om een kopsterke spits erbij te hebben. Hoe vaak heeft Luuk de Jong afgelopen seizoen Barcelona wel niet gered? Aan het begin werd zijn aankoop bekritiseerd, maar later droegen ze hem op handen daar."

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Ajax slaagt in de zoektocht naar een geschikte concurrent voor Brobbey. "Dat heb ik ook geleerd, en dat voel ik echt zo: dat ik hoop dat het lukt, maar zo niet, dan zullen mensen zeggen: stom dat je Haller hebt laten gaan. Maar we hebben nu de tijd om te zoeken en dan moeten we er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Dat doen we ook. En als we straks geen spits hebben die de ballen erin kopt, moeten we het op een andere manier oplossen", aldus de trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat maar lekker daar

HoseiShahriari16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

His salary will be high. Zirkzee is younger and he wants less salary

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen