Dirk Kuyt voelt zich gerespecteerd: "Als speler en als trainer"

28 juli 2022, 16:02

Dirk Kuyt merkt dat zijn verleden als voetballer hem helpt in zijn trainerscarrière. Als hoofdtrainer van ADO Den Haag staat de voormalig aanvaller dit seizoen voor het eerst op eigen benen. Daarbij heeft hij ook inspraak in het transferbeleid.

"De club kijkt wat bij deze groep past, welke spelers iets toe zouden kunnen toevoegen aan het elftal. Daarin heeft de trainer natuurlijk ook een belangrijke taak", begint Kuyt bij ESPN. "Ik wil een speler persoonlijk hebben gesproken voordat hij binnenkomt. Dat heb ik bij iedereen gedaan."

In die gesprekken merkt Kuyt dat zijn ervaring in het topvoetbal hem helpt. Als speler was hij actief voor onder meer Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe, terwijl hij als international ruim honderd keer voor Oranje uitkwam. "Je merkt in ieder geval wel dat er voor de speler Dirk Kuyt een groot respect is. En nu ze bij mij op het veld werken, moet ik zeggen dat zij dat voor de trainer Dirk Kuyt ook hebben."

ADO Den Haag maakte donderdag de komst van Denzel Hall wereldkundig. Eerder trok de club ook onder meer Daryl Werker, Max de Waal, Jordy Wehrmann en Joël Zwarts aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen