'Ten Hag voegt ex-Ajacied toe aan trainersstaf Manchester United'

30 juli 2022, 16:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag gaat zijn technische staf bij Manchester United verder versterken. Volgens De Telegraaf en The Athletic zal de 44-jarige Benni McCarthy bij de staf aansluiten. De Zuid-Afrikaanse ex-spits is in Nederland vooral een bekende naam vanwege zijn twee seizoenen bij Ajax, tussen 1997 en 1999.

McCarthy is daarnaast ook thuis in het Engelse voetbal. Na zijn tijd bij Ajax belandde hij via Celta Vigo en FC Porto bij Blackburn Rovers. Daar zou hij vier jaar spelen, waarna hij ook nog een seizoen bij West Ham United aan zijn cv toevoegde. Als trainer deed hij al ervaring op bij Cape Town City en AmaZulu FC in zijn thuisland Zuid-Afrika.

De kans dat hij in Manchester gaat tekenen, is erg groot. McCarthy arriveerde al in Manchester en zou ook Ten Hag al meerdere keren gesproken hebben. De voormalig Ajax-trainer zou zelf een groot voorstander zijn van de komst van de Zuid-Afrikaan.

Technische staf Manchester United

Al vanaf het begin was duidelijk dat Ten Hag nog een extra assistent aan de trainersstaf wilde toevoegen. Eerder werd Steve McClaren al aangetrokken en verhuisde Mitchell van der Gaag mee vanaf Ajax. Met de komst van McCarthy als derde assistent zou de staf dus compleet zijn. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen