Liverpool wint dankzij Núñez van City en heeft eerste prijs binnen

30 juli 2022, 19:59

Liverpool heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. De wedstrijd om de Community Shield, die The Reds als winnaar van de FA Cup mochten spelen tegen landskampioen Manchester City, werd met 3-1 gewonnen. Een hoofdrol was er voor aanwinst Darwin Núñez, die belangrijk was bij de 2-1 en vervolgens zelf het laatste doelpunt voor zijn rekening nam.

Het was Liverpool dat halverwege de eerste helft de eerste slag sloeg. De ploeg van Jurgen Klopp had tot dat moment al het betere van het spel, en zag hoe Trent Alexander-Arnold dat ook in een voorsprong kon omzetten. Een afstandsschot van de back was onder meer Nathan Aké - die net als landgenoot Virgil van Dijk aan de andere kant in de basis stond - te machtig. De verdediger zat er nog met zijn hoofd aan, maar kon de 1-0 niet voorkomen.

City ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en maakte daar gezien de kansenverhouding ook zeker aanspraak op. Maar Erling Haaland, die onder hoge verwachting zijn debuut in het blauw maakte, kon twee opgelegde kansen kort na elkaar niet verzilveren. De Noor kende een zeer ongelukkige eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club, waarin hij ook laat in de tweede helft nog een keer de lat zou raken.

Het was een andere debutant die er na rust wel in slaagde om City terug in de wedstrijd te brengen. Invaller Julian Álvarez, overgekomen van River Plate, zag Phil Foden de bal uit handen van doelman Adrián houden en schoot vervolgens zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club binnen. Aanvankelijk werd deze nog afgekeurd, maar na het bestuderen van de beelden werd de treffer van de Argentijn alsnog geldig verklaard.

Daarmee was Álvarez belangrijk bij zijn debuut, maar beslissend uiteindelijk niet. In de slotfase trok Liverpool de wedstrijd namelijk alsnog naar zich toe. Dat begon toen Rúben Dias een gevaarlijke kopbal van Núñez blokte, waarna Salah de toegekende strafschop strak binnenschoot. De definitieve beslissing volgde in de extra tijd. Het was opnieuw een kopbal van Núñez, die dit keer door niemand tegengehouden werd en dus de 3-1 betekende. De zege voor Liverpool in de honderdste editie van de Community Shield was daarmee een feit. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen