Telegraaf: bedreigingen Ihattaren komen uit criminele hoek

31 juli 2022 – Er lijkt iets meer duidelijkheid te zijn over de afwezigheid van Mo Ihattaren bij Ajax. De club liet in een eerder stadium al weten dat dit te maken heeft met bedreigingen en intimidaties aan zijn adres. Daarop wist De Telegraaf zondagavond te melden dat deze afkomstig zijn uit het criminele milieu. 

Telegraaf: bedreigingen Ihattaren komen uit criminele hoek

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat schreef misdaadverslaggever John van den Heuvel namens de krant. Daarbij baseerde hij zich op 'informatie vanuit politiekringen en bronnen rond Ihattaren en de voetballerij'. De aanleiding zou zijn dat Ihattaren een relatie kreeg met een jonge vrouw, die bij haar familie op veel weerstand stuitte. Ernstige bedreigingen volgden, volgens de politie dus afkomstig uit criminele hoek. In hoeverre de problemen nog steeds spelen, is bij de krant niet bekend.

Vanwege de situatie zijn Ihattaren en Ajax met veiligheidsexperts in overleg gegaan, waarna is besloten om hem niet op bekende plekken te laten verschijnen. Zo komt hij niet meer in zijn eigen woning, en dus ook niet op het trainingsveld bij Ajax. De betrokken partijen, waaronder de politie, zouden de zaak in de tussentijd verder onderzoeken en wilden nagaan of de dreiging door een afkoelingsperiode minder zou worden.

Eerder werden de zorgen juist groter, toen ontdekt werd dat enkele criminelen in de omgeving van Ihattaren en zijn familie verkeerden. 'Ze zouden volgens de bronnen zelfs in de door Ajax beschikbaar gestelde auto hebben gezeten.'

Reacties

Ajax

gerelateerd