'Memphis en Aubameyang bepalen elkaars toekomst bij Barcelona'

8 augustus 2022, 16:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Of Memphis Depay komend seizoen nog bij FC Barcelona speelt, is voor een groot deel afhankelijk van ploeggenoot Pierre-Emerick Aubameyang. En vice versa. Vooral in het geval van Memphis leek de kans op een vertrek de afgelopen periode steeds groter te worden, maar de club wil slechts één van de twee laten gaan.

Dat schreef transferspecialist Fabrizio Romano maandagmiddag op Twitter. Ook Aubameyang werd de afgelopen periode gelinkt aan een vertrek uit Camp Nou, maar lang niet zo vaak als bij Memphis gebeurde. Duidelijk leek dat FC Barcelona van hem af wilde, wat nog eens versterkt werd toen aanwinst Robert Lewandowski het rugnummer negen van de Nederlander overnam. 

Zelf wilde Memphis graag bij Barcelona blijven, maar zou hij zich afgelopen week bij zijn lot hebben neergelegd. De aanvaller was bereid vertrekken, maar vond wel dat de club te veel geld voor hem vroeg. Hij wilde zijn contract laten ontbinden om transfervrij ergens anders aan de slag te kunnen. Daarbij stelde hij wel als voorwaarde dat hij naar een topclub wilde. Juventus zou interesse hebben getoond. 

Inmiddels is de kans op een langer verblijf in Barcelona dus toch weer iets groter. Mocht Aubameyang vertrekken, kan Memphis dus ook komend seizoen deel uitmaken van de selectie van Xavi. In de voorhoede heeft hij dan wel concurrentie van Lewandowski, Raphinha, Ferran Torres, Ansu Fati en Ousmane Dembélé.

Lees ook: 'Barcelona stuurt Frenkie brief en dreigt met juridische stappen'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen