Wijnaldum wil in gesprek met Van Gaal: "Denk ik anders over"

9 augustus 2022 – Georginio Wijnaldum heeft zijn uitzichtloze situatie bij Paris Saint-Germain eindelijk in kunnen ruilen voor een nieuw avontuur. Bij zijn overstap naar AS Roma (op huurbasis, met optie tot koop) ging het veel over zijn kansen op een plek in de WK-selectie van Oranje in november. Voor hemzelf was dat echter totaal geen thema.

Wijnaldum wil in gesprek met Van Gaal: "Denk ik anders over"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zo legde hij zijn transfer ook niet voor aan bondscoach Louis van Gaal, wat enkele andere internationals wel deden. "Ik heb helemaal geen contact met Van Gaal gehad. Bij mijn keuze voor Roma heb ik helemaal niet aan Oranje gedacht, moet ik eerlijk zeggen. Ik wil gewoon spelen en gelukkig zijn", legde Wijnaldum uit aan de NOS.

"Deze club liet merken mij heel graag te willen hebben. Dat gaf voor mij het laatste zetje. Andere spelers kiezen voor een club omdat ze op een WK of in de Champions League willen spelen, maar voor mij werkt dat niet zo. Als ik gelukkig ben en goed kan spelen, dan komt het WK vanzelf wel."

Van Gaal
Contact met Van Gaal is er dus nog niet geweest, al zijn er nog wel dingen die Wijnaldum graag uit wil praten met de bondscoach. Dat heeft volgens hem niets te maken met het feit dat hij afgelopen zomer niet werd opgeroepen omdat hij 'niet leverde'. "De laatste interlands waren niet mijn beste wedstrijden. Als je niet goed speelt en wordt gewisseld, dan moet je niet klagen", snapt Wijnaldum.

"Maar er zijn dingen waar ik anders over denk dan hij. Dat moet ik nog met de trainer bespreken, als hij me weer op zou roepen. Hij kan dan zeggen wat hij niet zo leuk vindt en ik kan zeggen wat ik niet leuk vind." Wat dat precies was, wilde hij verder voor zich houden. "Eigenlijk wil ik er nu geen uitspraken over doen. Als ik ergens mee zit, dan moet ik het eerst met Van Gaal bespreken. Pas daarna kan je het eventueel naar buiten brengen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd