'Frenkie de Jong spreekt met tegenzin transfervoorkeur uit'

14 augustus 2022, 13:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong wil naar Chelsea verkassen als een langer verblijf bij FC Barcelona onmogelijk blijft. De middenvelder van het Nederlands elftal heeft al regelmatig uitgesproken dat hij het liefst in Camp Nou wil blijven voetballen, maar Barça lijkt hem vanwege financiële problemen te moeten voorkomen.

De Jong heeft daarom met tegenzin bepaald dat Chelsea zijn meest gewenste vervolgstap is, mocht dat nodig zijn. Dat schrijft The Telegraph. Daarmee weigert hij definitief een overstap naar Manchester United. De Engelse topclub van Erik ten Hag aast al maanden op de ex-Ajacied, maar De Jong ziet dat vanwege het gebrek aan Champions League-voetbal niet zitten.

Chelsea heeft zich nog niet officieel gemeld voor de middenvelder, maar is geïnteresseerd in zijn diensten. De Jong wordt gezien als de ideale vervanger van Jorginho, wiens contract volgend jaar afloopt. Chelsea legt de bal echter bij de 25-jarige middenvelder: pas als hij zelf zijn zinnen zet op een transfer, gaan de Londenaren zich melden in Barcelona.

De Jong moest het zaterdagavond tegen Rayo Vallecano (0-0) doen met een reserverol. De middenvelder kwam een halfuur voor tijd binnen de lijnen en groeide direct uit tot de beste man van het veld.

Lees ook: Xavi gaat in op reserverol De Jong

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maickel123
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou gewoon blijven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen