Soap rond De Jong gaat verder: 'Xavi geeft voorkeur aan Silva'

16 augustus 2022, 17:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona is met afstand de meest besproken en bekritiseerde club van deze transferzomer. Hoewel de Catalaanse grootmacht enorme schulden heeft, werd de ene na de andere topspeler gehaald. De nummer twee van Spanje in het afgelopen seizoen is nog niet lang op de transfermarkt. Zo moet naast een nieuwe rechtsback ook Bernardo Silva nog de overstap maken naar het Spotify Camp Nou. En dat zou slecht nieuws betekenen voor Frenkie de Jong.

De Jong maakte een week voor de start van de competitie een uitstekende indruk in de strijd om de Trofeu Gamper. De middenvelder begon op de bank, maar bewees als invaller in de tweede helft zijn waarde. Het sterke optreden bleek echter niet voldoende voor een basisplaats in de eerste competitiewedstrijd. De Jong begon opnieuw op de bank, maar liet als invaller wederom een goede indruk achter. Zijn trainer Xavi Hernández was na afloop dan ook lovend over de middenvelder, waaruit je zou kunnen opmaken dat Xavi De Jong helemaal niet kwijt wil.

Lees ook: Xavi gaat kort in op reserverol en toekomst Frenkie de Jong

De Oranje-international wordt al de hele zomer in verband gebracht met een transfer. Manchester United en Chelsea worden veelvuldig genoemd als mogelijke nieuwe bestemmingen. De Jong ziet een transfer naar Engeland vooralsnog echter niet zitten. Een vertrek lijkt desondanks steeds dichterbij te komen. De Jong is nog altijd niet bereid om nóg een deel van zijn salaris in te leveren. Daarnaast hoopt Barça zich de komende tijd dus nog te versterken met Bernardo Silva. De Portugees leek afgelopen weekend al afscheid te nemen van de Manchester City-aanhang, wat de geruchten over een transfer naar Barcelona natuurlijk heeft versterkt.

Noodzakelijk

Als we Sport moeten geloven, is Xavi meer weg van Silva dan van De Jong. Volgens het Spaanse medium ziet FC Barcelona de komst van Silva als 'mogelijk en zelfs noodzakelijk', omdat hij minder gaat verdienen dan De Jong en een onomstreden basisspeler zou zijn. Bij FC Barcelona is men er nog altijd van overtuigd dat de oud-Ajacied een geweldige middenvelder is, maar tevens van mening dat hij zijn waarde nog niet volledig heeft kunnen tonen. De Catalaanse grootmacht denkt dat Silva, dankzij zijn type spel en kwaliteiten, meer zijn stempel kan drukken op de ploeg van Xavi.

Silva was in het afgelopen seizoen goed voor dertien doelpunten en zeven assists in alle competities. Hoewel de Portugees bij Manchester City nog in het bezit is van een contract tot de zomer van 2025, heerst er in Barcelona optimisme over zijn komst. De Catalanen zullen echter wel diep in de buidel moeten tasten. Zo schat FootballTransfers zijn huidige marktwaarde op 74 miljoen euro. Een transfer van De Jong zou Barça dan ook goed uitkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Roope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik las net ook hier het bericht over Memphis. Begrijp me niet verkeerd om wat ik ga zeggen, ik neem het vak van voetbal-correspondent/journalist serieus, maar het kan ook de meest makkelijke job zijn die je kunt hebben. Elke dag kun je iets schrijven wat diametraal staat in relatie tot het vorige bericht wat men er over schreef. Hoeveel keren Frenkie al wel/niet/wel/niet weg moet/kan/mag is gewoon niet meer bij te houden. Met Memphis precies zo. En ja, de ene krant schrijft dit en de andere heeft weer een andere 'informant en FC Update doet niets anders dan dat weergeven, maar het maakt voor mij niets meer uit; ik geloof nu gewoon niks meer.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens. Twee dagen geleden werd op deze zelfde site al gemeld dat zijn contract verscheurd zou zijn in goed overleg. Ik snap dat goede koppen belangrijk zijn om de site aantrekkelijk te houden, maar geloofwaardigheid is ook belangrijk. Ik kom juist graag op deze site omdat dat hier vaak goed in orde is. Sites als voetbalprimeur en soccernews posten misschien vaker smeuïge koppen, maar de helft kun je afdoen als onzin.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja joh gooi nog even 100 miljoen over de balk voor Bernardo Silva. UEFA gaan we dit gewoon allemaal laten gebeuren of gaan jullie nog ingrijpen? Het feit dat een club dit zo mag doen en door de mazen van de regels heen aan het fietsen is is echt een regelrechte schande. Als je het één keer door de vingers ziet gaan er meer clubs volgen die dit zo gaan doen. En waarom zo coulant zijn? Omdat ze bang zijn dat de clubs anders hun eigen competitie starten? Laat ze lekker.

TenkoMr17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goh, ze verkopen eigenlijk alleen maar hun tv-rechten, iets wat eigenlijk elke club doet. De tv-rechten van Belgische clubs zijn bijvoorbeeld volledig in Italiaanse handen. Ze verkopen ook wat aandelen van Barça studios en merchandising eigenlijk aan bedrijven die specialisten zijn op dat gebied met als doel de waarde en ontplooiing ervan op te drijven. Da's zoals een sponsorship met Nike om over hun know-how en distributie-netwerk te beschikken. Daarvoor gaat de FIFA niet tussenkomen. Trouwens, Abramovitsj verkocht zijn hele resem aandelen met als gevolg een enorme kapitaalsinjectie. Hier hoor ik niemand over klagen. Wat is da dit klein beetje aandeel? Als zowat elke club dit tien keer erger doet of deed. De Socios bezaten nu eenmaal 100% van de andelen. Get over it.

TenkoMr17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Real Madrid werd gedurende zijn volledig bestaan eigenlijk constant gesteund en voortgetrokken door de staat, de koning of een suikeroom. Dat is zowat de leidraad door hun bestaan, het zit in hun naam. Wat is dan erger?

TenkoMr17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is discutabel dat dit Xavi en FC Barcelona hun officiële standpunt is, noch het standpunt binnen de club. Klinkt eerder als gazettenpraat m.b.t. de soap rond De Jong, waar in de realiteit de club een transfer niet wil forceren. Gezien de financiële situatie (FFP) zijn ze bereid te luisteren naar voorstellen maar moet er dus eerst een akkoord zijn met De Jong. De media vertaalt dit nogal vlug als zijnde dat ze hem willen vervangen door Bernardo De Silva. Alsof dat ook zomaar gaat

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wegwezen bij die club in verval, Frenkie ! Laat anders je contract maar ontbinden net zoals Memphis. Dat verlies kan Barca wel lijden.......😂

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan is hij de 18 miljoen ook kwijt die ze nog moeten overmaken.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar heb je nu een zaakwaarnemer voor. Contractontbinding en 18 miljoen achterstallig salaris. Er zijn dagen bij dat ik ze niet in mijn zak heb !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen