Onwerkelijke cijfers PSG na volgende monsterzege op Lille OSC

21 augustus 2022, 22:36   Bijgewerkt: 21 augustus 2022, 22:43

Wat zullen Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé na het zo teleurstellende vorige seizoen met elkaar hebben afgesproken? Dat ze onder een nieuwe coach gaan voor een nieuwe start lijkt zeer aannemelijk, want onder Christophe Galtier is het volop genieten van het drietal van Paris Saint-Germain. Zondagavond werd Lille OSC (1-7) het slachtoffer van de drie supersterren en hun ploeggenoten.

En vooral de manier waarop maakt veel indruk in Frankrijk. Was PSG vorig seizoen een onsamenhangend geheel vol met met ego's, is het dit seizoen met vijf in plaats van vier man achterin duidelijk meer in balans en op het oog echt een geheel. Zelfs Messi zet af en toe druk en Neymar lijkt helemaal herboren. De Braziliaan is de eerste speler ooit met zeven goals en zes assists in vier officiële wedstrijden en verdedigde zelfs naar hartenlust mee.

Mbappé opende zondagavond het gala uit een 'Sparta-aftrap' (zie onder), waarna aangever Messi na een klein half uur zelf de laatste schijf was van een fraaie PSG-aanval. Naast Neymar (2x) kwam ook Achraf Hakimi, hij schoot vlak voor de pauze in de verre hoek knap raak op aangeven van de creatieve Braziliaan, op het scoreformulier, terwijl Mbappé uiteindelijk de eerste hattrick van het seizoen op zijn naam kreeg.

Het enige smetje was het tegendoelpunt en een afgekeurde goal van Messi, maar PSG maakt anders dan vorig seizoen ongekend veel indruk. Door deze formatie komt ook Sergio Ramos in zijn kracht te voetballen, waardoor PSG in de huidige vorm serieus een gooi zou kunnen gaan doen naar de Champions League. Voor de Franse titel is de ploeg na deze ijzersterke start met zeventien (!) goals na drie duels helemaal torenhoog favoriet: is dit wat Messi, Neymar en Mbappé hebben besproken?

Atalanta Bergamo – AC Milan 1-1

Landskampioen AC Milan is al na twee duels de foutloze status kwijt in de Serie A. Net als bij de seizoensstart kwam de ploeg van Stefano Pioli zondagavond op achterstand, ditmaal tegen basisklanten Hans Hateboer, Teun Koopmeiners en Marten de Roon. Anders dan tegen Udinese, dat uiteindelijk met 4-2 werd verslagen, kwam I Rossoneri ditmaal dankzij Ismaël Bennacer niet verder dan een gelijkspel en dus het eerste puntverlies van het seizoen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wauw wat knap, het is bijna alsof Manchester City in de Eredivisie mee doet.. ohh wacht

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen