Zorgen Go Ahead nemen toe na kortsluiting bij Fernandes

27 augustus 2022, 18:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Go Ahead Eagles is ook na de vierde speelronde in de Eredivisie nog puntloos. De club uit Deventer ging zaterdag voor eigen publiek met 0-1 onderuit tegen Sparta Rotterdam. Door een rode kaart voor Rashaan Fernandes speelde Go Ahead het laatste half uur van de wedstrijd met tien man. Hoewel Sparta in de slotfase nog flink onder druk stond, sleepte het de eerste zege van het seizoen over de streep.

Beide ploegen waren voorafgaand aan de wedstrijd gebrand om de drie punten te pakken omdat zij er in de eerste drie speelrondes niet in waren geslaagd een zege te boeken. Go Ahead pakte geen enkel punt in de eerste drie duels, Sparta verloor twee keer en speelde eenmaal gelijk. Bij de thuisploeg ontbraken deze zaterdag een hoop spelers, waardoor Go Ahead gehavend en met maar vier veldspelers op de bank aan de wedstrijd begon. 

Go Ahead kwam sterk uit de kleedkamer met een aantal serieuze dreigingen. Zonder echt gevaarlijk te worden, trok Sparta de wedstrijd na ruim een kwartier naar zich toe. Tobias Lauritsen zette de bezoekers met zijn eerste in de Eredivisie op voorsprong. Na de goal van de Rotterdammers pakte de ploeg van René Hake de draad weer op en meldde zich steeds vaker voor de goal Sparta-doelman Nick Olij. De kansen die thuisploeg creëerde werden echter gepareerd door de sluitpost. Zo ging de uitploeg met een 0-1 voorsprong de rust in

Na de thee kwam Go Ahead opnieuw goed uit de kleedkamer en kregen de Deventenaren serieuze mogelijkheden op de gelijkmaker. Na een goede fase leek de thuisploeg een doelpunt te produceren, maar dit lukte niet. De frustratie liep hoog op en dit was goed te merken bij aanvaller Fernandes, die na een kopstoot de rode kaart kreeg gepresenteerd. Met tien man bleef de ploeg van Hake dreigend. Genoeg voor een punt was het echter niet.

Opstellingen en beoordelingen

Go Ahead Eagles: De Lange 7, Kuipers 6, Bakker 6, Idzes 6, Amofa 6, Rommens 6, Llansana 6, Fernandes 4.5, Edvardsen 6.5 (45. Linthorst 5.5), Adekanye 6 (67. Markelo 6), Lidberg 6

Sparta Rotterdam: Olij 7, Sambo 6 (80. Abels -), Vriends 6, Auassar 6, Pinto 6, Kitolano, De Guzmán 6.5 (80. Van Mullum -), Mijnans 6,5 (90. Engels -), Namli 5.5 (80, Verschueren -), Lauritsen 7, Van Crooij 6 (68' Lokilo 6)

Man of the Match: Lauritsen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wordt ten Hake de volgende trainer die ontslagen wordt? Heeft nergens echt goed gepresteerd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen