Opnieuw verrassend verlies Chelsea; Sinisterra direct belangrijk

30 augustus 2022, 23:02

Chelsea heeft de smaak nog altijd niet te pakken in het nieuwe Premier League-seizoen. Met Hakim Ziyech voor het eerst in de basis ging de ploeg dinsdagavond verrassend onderuit op bezoek bij Southampton. De 2-1 nederlaag van The Blues was alweer het derde puntenverlies in vijf wedstrijden tijd. 

Eerder bleef Chelsea al steken op een 2-2 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur en verloor het zelfs met 3-0 van Leeds United. Het tankte afgelopen weekend echter weer wat vertrouwen met een 2-1 zege op Leicester City, waarna Southampton de volgende tegenstander was. Voor het eerst deed trainer Thomas Tuchel weer een beroep op Hakim Ziyech als basisspeler. De eerder aan Ajax gelinkte spelmaker mocht tot dusver pas één keer invallen dit seizoen.

Voor Chelsea leek er aanvankelijk nog weinig aan de hand, zeker toen Raheem Sterling de ploeg na 23 minuten op voorsprong schoot. Het fraaie antwoord van de jonge Belg Romeo Lavia - een hard schot van net buiten de zestien - volgde echter al snel en even later ging het helemaal mis. Adam Armstrong stuurde Chelsea in de extra tijd van de eerste helft met een 2-1 achterstand de kleedkamer in. Deze kwam de ploeg na rust niet meer te boven. Na vijf wedstrijden staat Chelsea op slechts zeven punten - overigens evenveel als Southampton.

Leeds United - Everton 1-1

De wedstrijd van Leeds United tegen Everton was een bijzondere voor oud-Feyenoorder Luis Sinisterra. Hij stond tot dusver alleen in de League Cup-wedstrijd tegen Barnsley aan de aftrap, maar mocht dit keer ook zijn basisdebuut in de Premier League maken. En net als in de League Cup leidde ook deze basisplaats tot een treffer, zijn eerste in de Engelse competitie. Van een meter of twintig plaatste hij de bal perfect de rechteronderhoek. Het was de gelijkmaker na de vroege 0-1 van Anthony Gordon. Daarmee redde hij ook direct een punt voor Leeds, want na zijn 1-1 werd er niet meer gescoord op Elland Road. 

Overige uitslagen:

Fulham - Brighton & Hove Albion 2-1

Crystal Palace - Brentford 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Chelsea heeft de plank wel misgeslagen deze transfermarkt. Al een aantal wedstrijden onderweg, ze hebben geen spits en de enige opties die over zijn lijken de 33 jarige Aubameyang en 37 jarige Ronaldo. Ik had echt verwacht dat ze zich zouden melden voor een jongen als Osimhen.

Alifoeroe79
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd, had wel een goede aankopp van een spits verwacht na het vertrek van Lulaku. Achterin zijn ook de nodige cv's vertrokken had wat meer van ze verwacht qua aankopen. Vandaag en morgen waarschijnlijk meer paniekaankopen? Chelsea en Liverpool hebben een slechte start dit seizoen, Arsenal juist weer een hele goede, City presteert zoals verwacht... Wordt een interessant PL seizoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen