Vertonghen rondt transfer af en gaat voor eerst in België spelen

2 september 2022, 14:07

Jan Vertonghen heeft zijn transfer naar RSC Anderlecht gecompleteerd. De verdediger was bij het Benfica van trainer Roger Schmidt op het tweede plan terecht gekomen en gaat daarom een nieuwe uitdaging aan in zijn geboorteland.

Vertonghen kwam twee jaar geleden over van Tottenham Hotspur naar Benfica en kwam in Portugal tot 57 wedstrijden voor zijn oude werkgever. Sinds de komst van Schmidt was hij echter niet meer zeker van zijn basisplaats, waarvan Anderlecht dus profiteert en de ervaren verdediger op het laatste moment binnensleept.

"Er waren in het verleden al contacten met RSC Anderlecht, maar plots vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik volg het project van de club al langer en ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring deze groep iets kan bijbrengen. Dit is gewoon de juiste stap in mijn carrière en ik kijk er enorm naar uit om mijn eerste wedstrijd in het Lotto Park te spelen", reageert Vertonghen op de transfer.

Lees ook: Schmidt komt met de schrik vrij

België op het WK

Bij zijn transfer zal de kans op speeltijd een grote factor zijn geweest voor Vertonghen met het oog op het aankomende WK in Qatar. Met 139 interlands voor België is Vertonghen recordinternational bij De Rode Duivels, met wie hij hoopt nog een keer een hoofdprijs binnen te kunnen slepen aankomende winter. Eerder deze zomer gingen de verdedigers Toby Alderweireld en Dedryck Boyata, met wie hij normaal gesproken de verdediging vormt bij de nationale ploeg, hem al voor richting de Pro League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen