'Fortuna Sittard wil Turkse connectie uitbreiden met Özyakup'

1 september 2022, 13:18

Oguzhan Özyakup (29) is in beeld om de selectie van Fortuna Sittard te komen versterken. Dat meldt daglad De Limburger. De in Zaandam geboren middenvelder is transfervrij sinds hij aan het einde van vorig seizoen vertrok bij Besiktas. Hij mag dus ook na het verstrijken van de transferdeadline nog worden ingeschreven bij de KNVB. Bij de club uit Istanbul was hij sinds 2012 actief, met als enige tussentijdse uitstapje een verhuur aan Feyenoord in het seizoen 2019/2020.

Bij het dolende Fortuna zou hij het middenveld van een kwaliteitsimpuls moeten voorzien. De nog puntloze Limburgers bungelen na vier wedstrijden helemaal onderaan de Eredivisie, wat al leidde tot het ontslag van trainer Sjors Ultee. De afgelopen week was er veel te doen over de rol die de eveneens Turkse sterspeler Burak Yilmaz hier achter de schermen in speelde.

Lees ookVI brengt bizarre details in Yilmaz-soap naar buiten

Verleden bij Feyenoord

In Rotterdam kwam Özyakup, die in de winterstop van 2020 gehuurd werd, mede door blessureleed, slechts tot 73 speelminuten in de Eredivisie verdeeld over twee wedstrijden. Hij was hierin wel eenmaal trefzeker, in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. In de tweede minuut van die wedstrijd wist Özyakup toen de score te openen.

Bij Fortuna zou hij dus de kans kunnen krijgen deze aantallen flink omhoog te krijgen, mits zijn fitheid dat toelaat uiteraard. Daarmee is wel direct een belangrijk punt van zorg genoemd, aangezien hij sinds 6 februari van dit jaar geen officiële wedstrijd meer heeft gespeeld. Hij viel destijds een kwartier voor het einde van de wedstrijd tegen Antalyaspor (0-0) in voor Necip Uysal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mits fit wel een goede speler maar of het verstandig is nog een turkse speler te halen...

ElDiablo20
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar gaat je club, forza Fortuna Turkije 😅

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fortuna Sittard heeft beloofd geen Turkse trainer te halen, maar ja dat wil niet zeggen dat er geen Turkse spelers gehaald gaan worden. Overigens niets mis mee, zolang er volgend jaar geen 8 Turkse spelers in het veld staan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen