Ajax wil Alvarez houden, maar haalt met Grillitsch wel vervanger

1 september 2022, 17:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft de transfer van Florian Grillitsch (27) donderdagmiddag officieel afgerond. De middenvelder tekent een contract tot en met zomer van 2023 en komt transfervrij over, nadat zijn contract bij 1899 Hoffenheim deze zomer was afgelopen. Feyenoord toonde deze week ook belangstelling, maar grijpt mis bij de international van Oostenrijk, op wie Ajax ook nog een optie heeft om het contract met tweejaar te verlengen.

Dat meldt Ajax donderdagmiddag via het clubkanaal. Grillitsch stond de afgelopen vijf seizoenen onder contract bij de Bundesliga-club, maar had daar een aflopende verbintenis. De 33-voudig international van Oostenrijk diende eerder ook voor Werder Bremen en genoot zijn jeugdopleiding grotendeels bij SKN Sankt Pölten in zijn thuisland. Als prof speelde hij alleen in Duitsland bij Hoffenheim en Werder Bremen. 

Daardoor wilde Grillitsch graag een buitenlands avontuur aangaan en had daarvoor meerdere opties. Afgelopen week kwam zijn naam als eerste bij Feyenoord naar boven als vervanger van Fredrik Aursnes, maar hij stapt uiteindelijk dus over naar Ajax. Daar lijken de plekken op het middenveld met onder anderen Edson Alvarez, Steven Berghuis, Davy Klaassen en Dusan Tadic behoorlijk vol: toch wil hij de concurrentie aangaan.

Lees ook'Ajax laat Alvarez niet gaan

Vervanger Alvarez? 

Grillitsch werkte eerder samen met Alfred Schreuder in Duitsland en sprake mede daardoor de voorkeur uit voor een periode in Amsterdam. De centrale middenvelder lijkt een stand-in voor Edson Alvarez, voor wie vanuit Chelsea nog veel belangstelling is. Vooralsnog wil men in Amsterdam nog niet meerwerken aan een last minute transfer, als is met Grillitsch een mogelijke opvolger al in huis gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen