Juventus ondanks nieuw puntenverlies morele winnaar

3 september 2022, 16:59

Juventus is er zaterdag niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen Fiorentina in winst om te zetten. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri moest ondanks een vroeg doelpunt van Arek Milik genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Het was voor Juventus alweer het derde puntenverlies in zes wedstrijden tijd.

Juventus begon in Florence met de van Olympique Marseille gehuurde Milik als diepsste aanvaller. Zijn concurrent, Dusan Vlahovic, zat op de reservebank toen het eerste fluitsignaal klonk. Milik, die midweeks tegen Spezia zijn eerste doelpunt in Italiaanse dienst maakte, had weinig tijd nodig om de score te openen. Op aangeven van een andere voormalig Eredivisie-speler, Filip Kostic, zette de Poolse spits de 1-1 op het scorebord.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Binnen het half uur maakte Fiorentina in de counter de 1-1 via Christian Kouamé. De thuisploeg had voor rust zelfs op voorsprong moeten komen toen de bal na hands van Leandro Paredes op de stip werd gelegd, maar de strafschop van Luka Jovic eindigde op de paal. Het was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Fiorentina behield na rust het initiatief, maar had moeite met het creëren van echt grote kansen. De grootste was misschien wel voor Sofyan Amrabat, wiens schot dat richting de kruising vloog uit de kruising werd getikt door Mattia Perrin. Juventus, stelde daar niet bijster veel tegenover en stapte gezien de verhoudingen op het veld als morele winnaar van het veld.