Titelhouder Real start overtuigend; droomavond voor Sjachtar

6 september 2022, 23:25

Real Madrid is als regerend kampioen goed begonnen aan de nieuwe editie van de Champions League. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti zegevierde dinsdagavond met 0-3 op bezoek bij Celtic. Manchester City en Sjachtar Donetsk openden ook met een overwinning.

Celtic - Real Madrid 0-3

Op het altijd sfeervolle Celtic Park had titelhouder Real Madrid het lastig met de landskampioen van Schotland. In de eerste helft kreeg De Koninklijke meteen een tegenslag te verwerken toen topscorer Karim Benzema geblesseerd het veld moest verlaten. Eden Hazard kwam voor hem binnen de lijnen en deed dat uitstekend. De Belg was diep in de tweede helft goed voor een treffer, al was dat 'slechts' de 0-3. Daarvoor hadden Vinícius Júnior en Luka Modric hun ploeg al in het zadel geholpen.

Lees ook: Mbappé neemt PSG bij de hand; Schmidt stoot door met Benfica

Sevilla - Manchester City 0-4

Ook in Sevilla heeft men dinsdagavond kennisgemaakt met Erling Haaland. Op bezoek bij het Sevilla van Karim Rekik en Nemanja Gudelj was de Noorse doelpuntenmachine goed voor twee treffers. Haaland verzorgde de 0-1 voor de thee en was in het tweede bedrijf goed voor de 0-3. Tussendoor had Phil Foden ook een duit in het zakje gedaan. Diep in blessuretijd werd er nog wat zout in de Spaanse wonden gestrooid. Rúben Dias was namelijk nog goed voor de 0-4 en zo is City uitstekend begonnen aan de groepsfase.

Lees ook: Chelsea opent Champions League met blamage

RB Leipzig - Sjachtar Donetsk 1-4

In Oekraïne zal met bijzonder trots zijn op de prestatie van Sjachtar Donetsk. Die club opende de Champions League namelijk met een overtuigende 1-4 overwinning bij RB Leizpig. De fraaie avond van de gasten begon met een blunder van Leipzig-doelman Péter Gulácsi. Daar werd van geprofiteerd door Maryan Shved. Leipzig knokte zich terug en kwam dankzij Mohamed Simikan op gelijke hoogte. Daarna was het weerd de beurt aan Sjachtar. Shved, Mykhaylo Mudryk en Lassina Traoré zorgden uiteindelijk voor een 1-4 uitslag.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen