FC Groningen doet voorlopig geen beroep op Cyril Ngonge

8 september 2022, 10:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cyril Ngonge komt voorlopig niet in actie voor FC Groningen. De aanvaller mocht vorige week bij ESPN nog de award voor het mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen in ontvangst nemen, maar zijn volgende treffer zal mogelijk een tijdje op zich laten wachten. 'De 22-jarige aanvaller is tijdelijk geen onderdeel van de eerste selectie', meldt FC Groningen. 

Ngonge kwam in alle vijf competitiewedstrijden van FC Groningen in actie, scoorde tweemaal en verzorgde ook nog één assist. Maar ook de Belgische aanvaller kon niet voorkomen dat de ploeg van Frank Wormuth een slechte start van het seizoen beleeft. FC Groningen staat na vijf wedstrijden op vijf punten. Afgelopen zondag werd er nog op pijnlijke wijze verloren van Vitesse. Het moet dus snel beter bij FC Groningen. Ngonge zal voorlopig echter niet van toegevoegde waarde zijn voor zijn ploeg. De club is niet te spreken over zijn houding. 

"Wij hebben met elkaar een norm gesteld, waaraan iedereen moet voldoen. Dan hebben we het over discipline, omgangsvormen, houding en gedrag. Binnen en buiten het veld. Wij hebben doelen gesteld en om die te bereiken moet iedereen aan de gestelde norm voldoen. Cyril past op dit moment niet binnen die gestelde norm", verklaart Wormuth op de clubsite. Daar baalt de Duitse oefenmeester van, want Ngonge heeft volgens hem 'kwaliteiten die FC Groningen goed kan gebruiken'. 

Of het om een paar dagen of weken gaat, is onduidelijk. Dat is volgens Wormuth voor een 'belangrijk deel' aan de aanvaller zelf. "Wij laten hem niet vallen. Wij willen hem helpen. Maar op dit moment is deze maatregel noodzakelijk. Wij willen rust in en om de ploeg. Het team is belangrijker dan het individu. Wij blijven met Cyril werken om hem weer bij het team te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Daniels16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valt toch wel op dat er veel excentrieke voetballers zijn die hun gedrag niet aan kunnen passen aan het teambelang. Ze kunnen een wedstrijd voor je winnen maar liggen over het algemeen niet lekker in de groep.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen