Giménez geeft tekst en uitleg na 'ongemak' met Kökcü

9 september 2022, 09:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Santiago Giménez maakte donderdagavond weliswaar zijn eerste Europese doelpunten voor Feyenoord, maar na afloop van de wedstrijd tegen Lazio (4-2) werd vooral gesproken over de strafschop die hij vlak voor tijd opeiste. Dat zette kwaad bloed bij Orkun Kökcü, de eerste penaltynemer van de Rotterdamse club.

In een interview met ESPN deed Kökcü zijn beklag over Giménez, die de strafschop eigenlijk aan de aanvoerder van Feyenoord had moeten laten. De Mexicaanse spits heeft inmiddels wat spijt van zijn actie. "Op ons continent wordt geleerd dat bij een penalty de nummer 9 de bal pakt en hij beslist of hij of een ander de penalty neemt. Hier is het anders", vertelt Giménez tegen de Mexicaanse tak van FOX Sports.

"Nu maak ik deel uit van een andere cultuur en leer ik nieuwe dingen. Ik had de aanvoerder en zijn beslissing moeten respecteren. Er zijn door cultuurverschillen altijd wat ongemakken. Beetje bij beetje pas ik mij aan en leer ik de regels van de club kennen", aldus Giménez, die ook van trainer Arne Slot te horen heeft gekregen dat hij fout zat.

Beetje kwaad

Kökcü is net als vorig seizoen de eerste penaltynemer van Feyenoord en had zodoende achter de bal moeten staan toen de Rotterdammers vlak voor tijd een strafschop kregen. "Daar werd ik wel een beetje kwaad om. Hij kan scoren, dat weet iedereen en dat is het probleem niet. Maar er zijn regels en je moet respect voor elkaar hebben", legde Kökcü uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

NicoDoel18
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beetje kinderachtig van de aanvoerder die het minste was

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En jij als aanvoerder had anders kunnen reageren. Je zat zelf helemaal niet in de wedstrijd en nam als aanvoerder ook niet het initiatief om in de eerste helft meer druk te creeeren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen