Arne Slot laat licht schijnen op opmerkelijk 'penalty-incident'

9 september 2022, 12:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot heeft zijn licht laten schijnen op het opvallende penalty-incident dat donderdagavond plaatsvond in de slotfase van de wedstrijd tussen Lazio en Feyenoord. Orkun Kökcü is bij de Rotterdammers de aangewezen persoon om de strafschoppen te nemen, maar Santiago Giménez eiste de bal op.

Zo ging de Mexicaanse spits voorbij aan de gemaakte afspraken. "Santi vertelde dat waar hij vandaan komt de strafschoppen voor de nummer 9 van de ploeg zijn'', zegt Slot tegen het Algemeen Dagblad. "Er was een lijstje en daar stond Kökcü op, maar dat heeft hij waarschijnlijk gemist. Het is een voorbeeld van hoe je tegen dingen aanloopt als je een team moet maken van spelers die overal vandaan komen. Ik heb duidelijk gemaakt hoe ik het wil en dat Orkun de man is een blijft, maar ik begrijp ook hoe ze in bepaalde landen tegen dit soort situaties aan kunnen kijken."

Kökcü liet na afloop van de verloren wedstrijd zijn onvrede blijken over de actie van Giménez, die vanaf de strafschopstip zijn tweede van de avond maakte. "Daar werd ik wel een beetje kwaad om. Hij kan scoren, dat weet iedereen en dat is het probleem niet. Maar er zijn regels en je moet respect voor elkaar hebben", vertelde de aanvoerder van Feyenoord voor de camera van ESPN. Giménez zelf [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/407064/gimenez-geeft-tekst-en-uitleg-na-ongemak-met-kokcu/,_blank,gaf toe] de situatie verkeerd te hebben ingeschat. "Op ons continent wordt geleerd dat bij een penalty de nummer 9 de bal pakt en hij beslist of hij of een ander de penalty neemt. Hier is het anders", gaf hij aan bij de Mexicaanse tak van FOX Sports.

Bij Feyenoord gaat na de teleurstellende avond in Rome de blik naar komende zondag. Dan staat voor de ploeg van Slot de derby tegen Sparta Rotterdam op het programma. De wedstrijd wordt in De Kuip gespeeld en gaat om 20.00 uur van start.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat waren we lyrisch en lovend over Slot. Blijkt toch ook wat mee te vallen allemaal.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Och gut 1 keer een slecht resultaat en gelijk met je domme kop in beeld.Natuurlijk is hij een topcoach alleen met 15 nieuwe spelers heeft elke trainer tijd nodig droeftoeter.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan het slecht hebben hè zieltje als er negatief word gereageerd op je clubje??😂👏gelukkig reageer jij nooit negatief op alles wat met Ajax te maken hebt !! Pfff over droeftoeter gesproken zeg …hypocriet sukkeltje 👏👌 Echt je hebt zo’n grote smoel jij 👏flapdrol ben je 👏

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ikkejaja , het blijft jammer dat sommige vrouwen van lichte zeden , het zaad niet hebben doorgeslikt, maar een hkindje als ikkejaja op de wereld hebben gezet Whahaha ................

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat niet eens om het resultaat. Als je als trainer echt zo fantastisch bent, heb je dit gewoon geregeld 'punt'

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een lulkoek vd ajaxboys, maar ja het zit ze ff mee.komt goed met slot/feyenoord hoor relax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen