Indrukwekkend: Haaland blijft alle CL-legendes voor met bizar moyenne

9 september 2022, 21:40

De Champions League is al jaren hét toernooi van legendarische topspelers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die de laatste seizoenen vrijwel alle records verpulverden en op hun naam schreven. De Portugees en Argentijn komen echter bij lange na niet in de buurt van de krankzinnige cijfers van de nieuwe koning: Erling Haaland.

Van alle spelers die minstens 25 goals maakte in de Champions League, heeft Haaland met afstand het beste doelpuntengemiddelde. Volgens databureau Opta was de Noorse spits namens Red Bull Salzburg, Borussia Dortmund en Manchester City iedere 61 minuten goed voor een doelpunt. Haaland speelde twintig wedstrijden in het miljardenbal, waarin hij liefst 25 keer mocht juichen.

Daarmee blijft hij de verrassende nummer twee van het klassement ruim voor. Mario Gomez had gemiddeld 102 minuten nodig voor een doelpunt op het allerhoogste podium. De top drie wordt gecompleteerd door Robert Lewandowski. De Pool, afgelopen week namens FC Barcelona nog goed voor een hattrick, scoort gemiddeld iedere 103 minuten.

Champions League-sterren Lionel Messi en Cristiano Ronaldo behoren dus niet tot deze top drie, terwijl zij wel de respectievelijk tweede en eerste plaats van de all-time topscorerslijst bezetten. Ronaldo moet overigens nog een Nederlander voor zich dulden: PSV-coach Ruud van Nistelrooij was in zijn actieve carrière na 109 minuten steeds weer trefzeker.

1. Erling Haaland - 61 minuten

2. Mario Gomez - 102 minuten

3. Robert Lewandowski - 103 minuten

4. Lionel Messi - 104 minuten

5. Ruud van Nistelrooij - 109 minuten

6. Cristiano Ronaldo - 114 minuten

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen