Schreuder heeft opnieuw slecht nieuws voor balende Brobbey

10 september 2022, 17:42   Bijgewerkt: 10 september 2022, 17:48

Mohammed Kudus heeft zaterdagavond opnieuw een basisplaats bij Ajax. De Ghanees kreeg woensdagavond tegen Rangers FC het vertrouwen van Alfred Schreuder en betaalde dat terug met een ijzersterk optreden en een heerlijk doelpunt. Kudus mag het ook in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen laten zien. Dat betekent dat Brian Brobbey wederom genoegen moet nemen met een reserverol. 

Kudus was afgelopen zomer een van de meest besproken spelers bij Ajax. De Ghanees draaide een uitstekende voorbereiding, was op fraaie wijze trefzeker tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, maar moest het de afgelopen weken desondanks doen met (korte) invalbeurten. Kudus was ontevreden en liet dat blijken. Hij wilde op de valreep van de transferwindow een overstap maken naar Everton, maar Ajax werkte daar niet aan mee. Afgelopen woensdag bleek waarom. Kudus trad in de Champions League-wedstrijd tegen Rangers FC aan als spits en speelde de sterren van de hemel. 

Schreuder ziet dan ook geen reden om de Ghanees uit de spitspositie te halen. Kudus mag het ook tegen sc Heerenveen laten zien. Brobbey, de afgelopen weken nog basisspeler, zal het naar alle waarschijnlijkheid dus opnieuw moeten doen met een invalbeurt. De jonge centrumspits, die afgelopen zomer definitief terugkeerde in Amsterdam, maakte tegen Rangers FC pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd zijn opwachting. Dat Brobbey daar niet over te spreken was, werd duidelijk toen hij direct na het laatste fluitsignaal de benen nam richting de kleedkamer. 

Naast Brobbey neemt ook Steven Berghuis plaats op de bank. De middenvelder maakte afgelopen woensdag nog veel indruk, maar krijgt tegen sc Heerenveen rust van Schreuder. Over drie dagen neemt Ajax het immers op tegen Liverpool. Berghuis wordt vervangen door Davy Klaassen, die vorige week in het thuisduel met SC Cambuur ook al een basisplaats had. Voor de rest voert Schreuder geen wijzigingen door in zijn basiself. Daar valt natuurlijk wat voor te zeggen. Sc Heerenveen is met negen punten uit de eerste vijf wedstrijden uitstekend aan het seizoen begonnen. Bovendien hoefde Andries Noppert tot op heden pas één keer te vissen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen