De Ligt de schlemiel, maar Nagelsmann wil daar niets van weten

10 september 2022, 19:49

Julian Nagelsmann heeft het na afloop van Bayern München-Vfb Stuttgart (2-2) opgenomen voor Matthijs de Ligt. De Nederlander veroorzaakte in de slotfase een strafschop, waaruit de bezoekers de gelijkmaker scoorden en zo toch nog een punt overhielden aan het duel met de landskampioen.

Drie dagen na het bezoek aan Inter in de Champions League gooide Nagelsmann zijn opstelling flink om. De trainer voerde liefst zes wijzigingen door. Zo verscheen Noussair Mazraoui voor het eerst dit seizoen aan de aftrap van een competitieduel. Mazraoui verzorgde in de tweede helft de assist op de 2-1 van Jamal Musiala, die zijn ploeg daarmee een overwinning leek te bezorgen. Maar door een overtreding van De Ligt in blessuretijd, gevolgd door een strafschop én de gelijkmaker, liep Bayern München wederom averij op in de competitie.

De Ligt stapte te laat in en raakte in plaats van de bal de voet van Serhou Guirassy. De scheidsrechter zag er in eerste instantie weliswaar geen overtreding in, maar na ingrijpen van de VAR mochten de bezoekers alsnog aanleggen vanaf elf meter. Guirassy liet die uitgelezen mogelijkheid niet liggen en bezorgde Vfb Stuttgart daarmee een heel laat punt. Een negatieve hoofdrol voor De Ligt, maar Nagelsmann was na afloop desondanks te spreken over het optreden van de verdediger. "Matthijs speelde een goede wedstrijd. Het is jammer dat hij de penalty incasseerde, maar dat kan gebeuren. We moeten verder."

Bayern München speelde tegen Vfb Stuttgart voor alweer de derde keer op rij gelijk. Borussia Dortmund had de koppositie daardoor kunnen overnemen, maar de nummer twee van het afgelopen seizoen in Duitsland leed een pijnlijke nederlaag bij RB Leipzig: 3-0. Zowel Bayern München als Borussia Dortmund staat na zes wedstrijden op twaalf punten.