Schreuder komt met goed nieuws over uitgevallen Bassey

10 september 2022, 21:19

Ajax-trainer Alfred Schreuder was zeer tevreden met de overwinning van zijn elftal tegen sc Heerenveen zaterdagavond. Ook kon de coach goed nieuws brengen over de uitgevallen Calvin Bassey: hij is naar verwachting dinsdagavond tegen Liverpool 'gewoon' inzetbaar.

Dat liet de coach weten tegenover ESPN. "Calvin kreeg een schop op zijn kuit, dus dat valt mee. Hij geeft zelf aan dat het geen probleem is voor dinsdag, dat valt mee", reageerde Schreuder, die aangaf dat Owen Wijndal vermoedelijk dan nog niet teruggekeerd is. Even daarvoor had Bassey ook wat klachten, maar de pijntjes vallen mee. Wel ging de verdediger voor het einde van de wedstrijd naar de kant, waardoor Ajax het duel met tien man moest uitspelen.

"Misschien wisselen we de laatste speler nog iets te vroeg, maar voor mijn gevoel konden we dat wel doen. We hebben in elk geval goed kunnen doorwisselen", doelde hij op het treffen met Liverpool, waarvoor hij enkele spelers rust kon geven. Dus was het al met een probleemloze avond voor de Amsterdammers. "Het ging gemakkelijker dan gedacht. Omdat we zelf geconcentreerd waren en vroeg scoren is dan ook lekker. De eerste 35 minuten waren prima, daarna kregen we wel wat counters tegen. We stonden niet helemaal goed en werden ook slordiger."

Lees ook: Ajax-spits Brobbey eerlijk: "Ik was wel een beetje gefrustreerd"

Schreuder was al met al met de 5-0 zege zeer content en zag een goed Ajax. "Er was veel spelplezier en energie, dat hebben de jongens uitgestraald. Je ziet dat ze er plezier in hebben en energie geven. Het veldspel zag er heel erg goed uit. Dat hebben ze prima gedaan", oordeelde de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen