Vilhena schlemiel in bizarre slotfase tegen Juve; tik voor Bosz

11 september 2022, 22:52   Bijgewerkt: 11 september 2022, 23:05

Met een 0-2 achterstand bij rust moest Juventus vrezen voor een ongekende blamage tegen laagvlieger Salernitana. De Turijnse topclub herstelde zich echter op memorabele wijze en pakte uiteindelijk een punt. Bremer tekende in minuut 51 voor de 2-1, maar daar leek het bij te blijven. In blessuretijd schoot Leonardo Bonucci zijn ploeg naar een remise, nadat Tonny Vilhena knullig een strafschop veroorzaakte. Bonucci miste aanvankelijk, maar schoot uit de rebound alsnog raak: 2-2.

Arek Milik dacht een minuut later zelfs nog voor de winnende goal te zorgen, maar zijn treffer werd afgekeurd. Juve blijft daardoor ongeslagen in eigen land, maar zag de topclubs verder uit het zicht verdwijnen. In de eerste zeven speelronden speelde Juventus al vier keer gelijk.

In de slotfase trok de scheidsrechter uiteindelijk nog vier rode kaarten, waaronder eentje voor Arek Milik. De Pool rende de tribune op om zijn goal te vieren, waarvoor hij zijn tweede gele kaart kreeg. In de grimmige eindfase werden ook Juan Cuadrado, Federico Fazio en Juve-hoofdcoach Massimiliano Allegri weggestuurd.

Lyon

Olympique Lyon is de top van Frankrijk voorlopig uit het zicht verloren. De ploeg van Peter Bosz begon nog sterk aan het seizoen, maar slikte zondagavond tegen AS Monaco de tweede nederlaag op rij. De Nederlandse oefenmeester ging met 2-1 onderuit.

Benoit Badiashile en Guillermo Marípan schoten thuisploeg AS Monaco uiteindelijk naar de overwinning. Daarmee diende de topclub Olympique Lyon de tweede nederlaag van het seizoen toe. Bosz, die Nicolás Tagliafico een basisplaats gaf, bivakkeert nu op de vijfde plaats in de Ligue 1. Koploper en landskampioen Paris Saint-Germain heeft al zes punten meer verzameld dan Lyon, waar Karl Toko Ekambi nog voor de aansluitingstreffer zorgde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen