Bayern München gewaarschuwd: Barcelona op volle oorlogssterkte

12 september 2022, 08:30

De ogen zijn dinsdagavond gericht op Anfield, waar Ajax het in de tweede speelronde van de Champions League opneemt tegen Liverpool. Maar wat ook te denken van de ontmoeting tussen Bayern München en FC Barcelona? De Catalanen hopen eindelijk weer eens een goed resultaat te boeken tegen de Duitse topclub. Bayern is in ieder geval gewaarschuwd, want Barça reist op volle oorloggsterkte af naar München. 

FC Barcelona baarde afgelopen zomer opzien door de ene na de andere topaanwinst te presenteren. Hoewel de nummer twee van het afgelopen seizoen in Spanje al jaren kampt met financiële problemen, versterkte ze zich met Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Franck Kessié én Andrea Christensen. Bovendien zetten Sergi Roberto en Ousmane Dembélé hun handtekening onder een nieuw contract en arriveerden Hector Bellerín en Marcos Alonso ook nog op de slotdag van de transfermarkt. 

Alle aanwinsten behoren tot de selectie voor de Champions League-kraker tegen Bayern München. FC Barcelona opende het nieuwe seizoen in het miljardenbal met een 5-1 overwinning op Viktoria Pilsen, waar Bayern München met 0-2 te sterk was voor Inter. Maar de Duitsers beleefden, in tegenstelling tot Barça, geen goede generale voor het treffen in de Allianz Arena. De ploeg van Julian Nagelsmann kwam in de thuiswedstrijd tegen Vfb Stuttgart niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het was het derde puntenverlies op rij in de competitie. FC Barcelona werkte op bezoek bij Cádiz daarentegen verder aan het goede gevoel (0-4). 

Zowel Nagelsmann als FC Barcelona-trainer Xavi Hernández hield van het weekend al rekening met de kraker in de Champions League. Zo begonnen Koundé, Lewandowski, Pedri en Dembélé allemaal op de bank bij Barça. Daardoor kwam er in de basiself een plekje vrij voor Frenkie de Jong én Memphis Depay. De Jong opende in de tweede helft de score voor Barça en kan terugkijken op een geslaagd optreden. Dat geldt helaas niet voor Memphis. De aanvaller maakte tegen Cádiz pas voor de tweede keer dit seizoen zijn opwachting binnen de lijnen, maar werd al na 57 minuten naar de kant gehaald. Memphis behoort wel, evenals De Jong, 'gewoon' tot de groep die vandaag afreist naar München. 

8-2

Hoewel Bayern München in eigen land niet in beste vorm verkeert, kan het met vertrouwen toewerken naar de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona. Van de laatste zeven ontmoetingen met de Catalanen in de Champions League resulteerden er immers liefst zes in een overwinning. Vorig seizoen versloeg Bayern München FC Barcelona nog twee keer in de groepsfase: 0-3 in Barcelona en 3-0 in München. Ruim twee jaar geleden boekten de Duitsers nog een historische 8-2 overwinning in de kwartfinale. Dat jaar ging Der Rekordmeister er uiteindelijk ook met de eindzege vandoor. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen