Europa League-kraker Arsenal-PSV gaat definitief niet door

12 september 2022, 14:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De ontmoeting tussen Arsenal en PSV in de tweede speelronde van de Europa League gaat niet door. De kraker in groep A van het tweede Europese toernooi stond gepland voor donderdagavond. 

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schreef op Twitter dat het duel tussen Arsenal en PSV definitief niet doorgaat. Zijn bericht is inmiddels ook bevestigd door PSV zelf. De Eindhovenaren schrijven het volgende: 'De wedstrijd Arsenal - PSV wordt alsnog uitgesteld. Dat meldt de UEFA maandagmiddag aan PSV. Afgelopen weekend leek het er nog op dat het duel aanstaande donderdag wel gespeeld zou worden, maar de nationale autoriteiten in Groot-Brittannië hebben besloten dat er onvoldoende inzet van politiepersoneel mogelijk is vanwege de uitvaartdiensten van de Britse Koningin Elizabeth in Londen.'

Vraagtekens

PSV opende de groepsfase van de Europa League afgelopen donderdag met een thuiswedstrijd tegen Bodo/Glimt. De Eindhovenaren beleefden een moeizame avond en moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Daarmee konden Ruud van Nistelrooij en zijn manschappen moeilijk leven. Niet in de laatste plaats omdat zij in de tweede speelronde naar Londen moesten voor de uitwedstrijd tegen Arsenal, dat met twaalf punten uit vier wedstrijden goed is gestart in de Premier League. Maar in de aanloop naar het thuisduel met RKC Waalwijk van zondag werden er al vraagtekens geplaatst achter het doorgaan van de ontmoeting met Arsenal. 

Engeland werd vorige week donderdag opgeschrikt door het overlijden van koningin Elizabeth. Onduidelijk was wat haar dood en de aangekondigde periode van rouw zou betekenen voor de Europese wedstrijden in Groot-Brittanië. De clubs in Engeland besloten vrijdag in onderling overleg een streep te zetten door de wedstrijden in het weekend. Zo werd er ook in de Premier League niet gevoetbald. Nederlands venuemanager Priscilla Janssens bij de UEFA meldde echter dat de Europese duels in Engeland 'gewoon' door zouden gaan. Maar het duel tussen Arsenal en PSV is dus uitgesteld. Het is momenteel nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. Daarover volgt later meer informatie. 

Champions League

PSV is niet de enige Nederlandse ploeg die deze week een Europese uitwedstrijd in Engeland op het programma had staan. Zo neemt Ajax het dinsdagavond op tegen Liverpool. De Amsterdammers zijn maandagochtend afgereisd naar Liverpool, waardoor de tweede wedstrijd van Ajax in de Champions League wel 'gewoon' door lijkt te gaan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weinig politie vanwege de begrafenis is de reden dat de wedstrijd niet doorgaat. Ik weet dat het nu kort dag is maar de UEFA kon het toch ook omdraaien: eerst PSV-Arsenal en daarna Arsenal-PSV. Simpel denken

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja en nee. Ik denk dat de Nederlandse beveiliging ook een probleem wordt als dat opeens wordt omgedraaid.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is waar maar het WK word in november gespeeld.

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker, er is eigenlijk geen extra tijd beschikbaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen