'Xavi houdt Nederlanders ook in kraker op bank, goed nieuws De Ligt'

13 september 2022, 08:44

Xavi heeft in zijn opstelling voor het affiche met Bayern München geen plek voor de Nederlanders bij FC Barcelona. De Spaanse oefenmeester houdt vast aan de in zijn ogen sterkst mogelijke opstelling en houdt Frenkie de Jong en Memphis Depay daarom op de reservebank.

In de vermoedelijke opstelling van Mundo Deportivo heeft Xavi geen plek voor de Nederlanders. Het middenveld wordt gevormd door de Spanjaarden Pedri, Gavi en Sergio Busquets. Afgelopen weekend had De Jong nog wél een basisplaats. Datzelfde gold voor Memphis Depay, maar hij is zijn plek zoals verwacht kwijt aan de Poolse topspits Robert Lewandowski.

Vermoedelijke opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Eric, Balde; Busquets, Pedri, Gavi; Dembélé, Lewandowski, Raphinha

Bij tegenstander Bayern München krijgt één Nederlander een basisplaats. Volgens BILD moet Matthijs de Ligt directe tegenstander en oude bekende Robert Lewandowski van het scoren af zien te houden. De Nederlandse verdediger vormt de defensie met collega Lucas Hernández. Rechtsback is Benjamin Pavard, waardoor Noussair Mazraoui bankzitter is.

Datzelfde geldt overigens voor Ryan Gravenberch, die in de eerste weken van zijn Duitse avontuur genoegen moet nemen met een reserverol.

Vermoedelijke opstelling Bayern München: Neuer; Pavard, Hernández, De Ligt, Davies; Kimmich, Sabitzer, Müller; Musiala, Mané, Sané

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen