'Uitstekende seizoenstart Messi zorgt voor haast bij PSG'

13 september 2022, 11:39

Paris Saint-Germain wil op korte termijn het aflopende contract van Lionel Messi (35) verlengen. Volgens de Franse krant L'Équipe zou de contractverlenging van de Argentijn als prioriteit worden beschouwd en hopen zij snel de onderhandelingen te beginnen. Het huidige contract van Messi loopt nog tot de zomer van 2023, waardoor PSG wil voorkomen dat hij transfervrij vertrekt.

Messi kwam in de zomer van 2021 gratis over van FC Barcelona en kreeg in zijn eerste jaar bij de Franse topclub regelmatig kritiek te verwerken. Hij was in 26 wedstrijden weliswaar goed voor zes doelpunten en veertien assists in de Ligue 1, maar veel fans verweten hem in de grote wedstrijden afwezig te zijn en verdedigend niet veel bij te dragen. Ook zou de voorhoede samen met ploeggenoten Kylian Mbappé en Neymar niet voor genoeg balans in het elftal zorgen.

Dit seizoen is de ploeg onder leiding van de nieuwe trainer Christophe Galtier echter uitstekend van start gegaan in de competitie. Messi speelde hierin een grote rol met drie goals en zeven assists en ook in de Champions League wist zijn ploeg meteen van Juventus te winnen (2-1). Technisch directeur Luis Ocampos zou de zevenvoudig Ballon d'Or winnaar daarom een tweejarig contract aan willen bieden, waardoor hij tot de zomer van 2025 vast zou liggen in het Parc des Princes.

Focus op WK

Naar verwachting zal het echter nog wel even duren voordat er witte rook te zien is in Parijs. Volgens Fabrizio Romano heeft Messi zelf aangegeven zich niet met contractzaken bezig te willen houden tot het einde van het WK aankomende winter. Messi wil in Qatar voor zijn laatste kans gaan om de wereldbeker binnen te kunnen slepen en behoort met Argentinië tot een van de favorieten voor de eindzege. In 2023 zal hij dus zijn zaken op een rijtje gaan zetten en een beslissing maken over zijn aflopende contract, naar verluidt zou ook FC Barcelona interesse hebben in een terugkeer van de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen