Analisten hard voor Ajax na zeperd: "Ze zijn gewoon weggeblazen"

14 september 2022, 08:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax had dinsdagavond lange tijd een punt in handen tegen Liverpool, maar leed in de slotfase een vervelende nederlaag. De ploeg van trainer Alfred Schreuder had het bijzonder lastig op Anfield, waar The Reds vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg waren. Dat viel ook de analisten op.

Ajax speelde de afgelopen jaren meerdere grootmachten uit Europa zoek. Dat was op bezoek bij Liverpool wel anders. "In Europa is dat wel een tijdje geleden", aldus Kees Kwakman aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN. "Ze hebben de thuiswedstrijden tegen Benfica en Atalanta gehad, toen zat het er ook niet helemaal in. Maar ze werden niet helemaal weggespeeld door de tegenstander."

Lees ook: Krantenoverzicht: 'Ajax mag in kinderzitje mee met grote jongens'

Marciano Vink haalt nog een andere wedstrijd uit het verleden aan. "Ik vond Ajax in 2017 in de finale van de Europa League tegen Manchester United ook echt slecht. Dat kwam vooral omdat United het tactisch goed voor elkaar had. Nu was Ajax echt kansloos", vertelde de oud-speler van Ajax en PSV, die werd aangevuld door commentator Mark van Rijswijk. "Nu is Ajax echt gewoon weggeblazen."

Champions League

Door de overwinning van Liverpool neemt de spanning in groep A van de Champions League alleen maar toe. Liverpool en Ajax hebben na twee wedstrijden allebei drie punten, terwijl Napoli na een duel ook drie punten heeft. De grootmacht uit Napels neemt het woensdagavond (21.00 uur) op tegen het nog puntloze Rangers FC. Voor Ajax is de volgende wedstrijd in de eigen Johan Cruijff ArenA. Op dinsdag 4 oktober komt Napoli op bezoek.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat me opvalt en tegenvalt is de naïviteit van een groot aantal analisten. Het voelt alsof ze van te voor het idee hadden dat Ajax dit wel even ging doen. Zoals hieronder al gezegd wordt is Liverpool 3x finalist geweest in 5 jaar en de nummer 3 op de UEFA Ranking. Ajax is Europese subtop, Liverpool de absolute top. Ajax speelde gisteren verre van zijn beste spel en dat is heel begrijpelijk van een team met veel nieuwe spelers en een nieuwe trainer die voor het eerst zo'n tegenstander treffen. Maar zelfs als Ajax beter had gespeeld was Liverpool waarschijnlijk nog als winnaar uit de bus gekomen. Helaas valt er een bal verkeerd in één van de laatste minuten, maar hoe vaak waren ze toen al goed weggekomen? Hoeveel schoten gingen er recht op Pasveer af?

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind eigenlijk dat Ajax het gewoon qua resultaat goed heeft gedaan. Tuurlijk was 1-1 lekkerder geweest. Liverpool was een maat te groot. Enigste jammere is dat onze grootste concurrent Napoli al wel punten heeft behaald tegen ze. Maar hebben alles nog wel in eigen hand gelukkig.

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax speelt ook bijna met een nieuw team ,die nog niet helemaal ingespeeld zijn op elkaar, maar ik weet het zeker dat we in de Arena revanche krijgen ,mark my words

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar daar heeft Ajax dan ook Remco voor in het doel staan toch ?

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Liverpool komt toch ook in de Arena, dan wachten we ze ook af ,ze weg te spelen, Liverpool speelt al zo lang met dit team ,en Ajax met de meeste nieuwelingen, dit zou Liverpool nooit gewonnen hebben met het team van vorig seizoen, zo klaar als een klontje

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Whaha geloof je het zelf, heerlijk op je plaats gezet, compleet weggespeeld, voetballes gehad en die grote muil dichtgetimmerd!!.KANSLOOS tegen subtopper liverpool.Ze zouden wel even ....het was gewoon lachwekkend om te zien WZA 🤣🤣🤣🤣🤣

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh ja Feyenoord, ik vergat effe Lazio Roma, was het 4-2 en werd Feyenoord niet als puppies eerst zindelijk moeten worden opgevoed door hoe heten die spelers van Lazio ook weer.........? Hoe heten ze nou ?

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'Subtopper Liverpool'? Jij hebt echt nul komma nul verstand van voetbal. Kijk je ook weleens wat anders dan Feyenoord wedstrijden? Liverpool 3 x finalist CL in afgelopen 5 jaar, premier league titel in 2020, in totaal 19 titels in England, 15 x runners up en je noemt ze subtop. Hou gewoon je bek als je niet weet waarover je praat stumpert.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar staan ze dan koning sukkel 8e!!!. Jij weet niet waar je over praat jankert!.

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Joh wat een gezeik helemaal weggespeeld, liverpool had meer tijd zich voor te bereiden, dat vergeten ze hier allemaal, die hadden in het weekend ook niet gespeeld ,wat ik hierin leest, wat men over Ajax schrijft, is meer in afgunst, en wensen, Ajax down te halen ,van eindelijk blij

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gat tussen de Europese topclubs en Ajax is gewoon te groot. Dat is een feit. Desondanks vind ik het verlies geen schande. Ze hebben het lang op 1 - 1 kunnen houden wat toch knap is, gezien de snelheid in het spel en individuele klasse bij Liverpool. Even niet vergeten dat Liverpool derde staat op de UEFA ranking, dus je speelt tegen de absolute top. Dat is gewoon realistisch.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze zijn ook niet voor niets 3 x finalist in de laatste 5 jaar..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen