'Gio' onderuit in Ajax-poule; Neres bewijst Nederland slechte dienst

15 september 2022, 08:20

Napoli heeft de koppositie in de poule met Ajax met succes verdedigd. De Italiaanse topclub dompelde het Rangers van Giovanni van Bronckhorst op een uitzinnig Ibrox in rouw. Ajax zakte daardoor naar de derde plaats in de groep, terwijl de Schotse topclub Champions League-overwintering eigenlijk nu al kan vergeten. Napoli won met 0-3.

Rangers kwam tien minuten na rust met een man minder te staan na een rode kaart voor James Sands, die zijn directe tegenstander in de zestien onderuithaalde en daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. Piotr Zielinski miste vanaf elf meter, Napoli scoorde uit de rebound, maar liep te vroeg in. Daarom mocht Zielinski opnieuw aanleggen, maar zijn penalty werd opnieuw gekeerd.

Driemaal bleek scheepsrecht voor de Napolitanen, want na een handsbal ging de bal opnieuw op de penaltystip. Politano mocht het stokje van Zielinski overnemen en faalde niet: hij schoot zijn ploeg naar een overwinning. Giacomo Raspadori tekende als invaller nog voor de tweede treffer, terwijl Tanguy Ndombele de eindstand op 0-3 bepaalde.

Juventus - Benfica 1-2

Met dank aan David Neres heeft Benfica de de tweede zege van het nieuwe Champions League-seizoen geboekt. De Portugese topclub won verrassend op bezoek bij Juventus, waar oud-Ajacied Arek Milik de score opende. Na een benutte strafschop van Joao Mario schoot Neres de Portugese club van Roger Schmidt op voorsprong.

Benfica, waar Schmidt voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes op de bank liet beginnen, is zodoende nog altijd foutloos onder de Duitse oefenmeester. Het betekende slecht nieuws voor het Nederlandse voetbal: Portugal probeert Nederland te achterhalen op de coëfficiëntenranglijst, in de jacht op twee directe tickets voor de groepsfase van de Champions League vanaf 2024. Dankzij de zege voegde Benfica 0,400 punt toe aan het totaal. De score van Nederland staat na de nederlaag van Ajax tegen Liverpool op 0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen