Trotse Schmidt wint weer en vervolgt droomstart bij Benfica

15 september 2022, 08:02   Bijgewerkt: 15 september 2022, 09:02

Het Benfica van Roger Schmidt blijft maar winnen. Woensdagavond werd in Turijn het grote Juventus als volgende slachtoffer aan de zegekar gebonden, waardoor de Portguezen ook in de Champions League nog altijd zonder puntverlies zijn. Schmidt blijft daardoor ongeslagen met zijn nieuwe club en was na afloop zeer te spreken over zijn elftal. "Het was een geweldige wedstrijd, een goed gevecht. Ik ben erg trots", liet hij na de wedstrijd optekenen. 

Schmidt was na afloop van het duel in Turijn dus gepast trots op zijn elftal. "Ik heb een zeer moedig team gezien dat niet naar Juventus kwam om te verdedigen. Dit is een grote stap voor het team", zei de Duitser tegenover de camera's van Eleven Sports. De oefenmeester rekent zich ondanks de volle buit nog niet rijk, want in de volgende twee speelrondes staat met Paris Saint-Germain weer een lastige tegenstander op het programma. "We hebben al laten zien dat we een van de twee teams kunnen zijn die doorgaan. Maar we kunnen niet vier wedstrijden tegelijk winnen, slechts één. Dus nu moeten we denken aan de volgende wedstrijd, tegen PSG."

De oud-trainer van PSV is voortvarend begonnen aan zijn avontuur in Lissabon. De eerste zes competitiewedstrijden onder zijn leiding werden allemaal in winst omgezet, waardoor de ploeg fier bovenaan staat. In de Champions League werd in de voorrondes afgerekend met Dinamo Kiev en FC Midtjylland, waarna in het hoofdtoernooi ook van Maccabi Haifa en nu dus Juventus werd gewonnen.

Neres

David Neres was gisteravond weer eens belangrijk voor zijn club. De Braziliaan, die Ajax vorig seizoen verliet voor het Oekraïense Shakhtar Donetsk maar voor die club geen moment in actie kwam door de Russische inval, was logischerwijs blij met zijn bijdrage aan de zege op Juventus. "Dit zijn de mooiste wedstrijden om te spelen. Scoren is heel bijzonder. Ik ben erg blij." Voor Neres was het alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen