Saibari heeft interlandkeuze tussen België en Marokko gemaakt

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 september 2022 – Ismael Saibari gaat voor een interlandcarrière bij Marokko. De 21-jarige revelatie van PSV had ook voor België kunnen uitkomen, maar heeft bondscoach Roberto Martínez kortgeleden laten weten dat hij een andere keuze heeft gemaakt.

Saibari heeft interlandkeuze tussen België en Marokko gemaakt

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Saibari is dit seizoen onder Ruud van Nistelrooij doorgebroken bij PSV. De middenvelder, die ook voorin uit de voeten kan, werd geboren in Spanje, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar België. Daar speelde hij in de jeugd van onder meer RSC Anderlecht en KRC Genk, om in 2020 de overstap naar PSV te maken.

In Eindhovense dienst breekt Saibari nu door in het profvoetbal. Dat is Martínez niet ontgaan. Hij wilde graag weten hoe de PSV'er tegenover een interlandcarrière bij de nationale ploeg van België dacht. "Ik vond het geweldig dat zo'n grote naam uit de voetballerij zich voor mij meldde, maar heb hem verteld dat ik voor Marokko kies. Daarop liet hij weten dat ik in de toekomst welkom blijf, als ik mijn debuut nog niet heb gemaakt", zegt Saibari tegen het Eindhovens Dagblad.

Saibari heeft Marokkaanse ouders en kan zodoende voor het Noord-Afrikaanse land uitkomen. "Ja, ik kies definitief voor Marokko en zat recent ook in de voorselectie voor oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK, maar ga nu bij de beloften spelen", aldus stilist. "Ik had misschien in de toekomst ook nog voor Spanje kunnen kiezen, maar heb daar de afgelopen periode niks van gehoord."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd