Chery scoort op recordavond Messi: "Geloof altijd dat ik kan scoren"

15 september 2022, 13:51

Tjaronn Chery zette Maccabi Haifa woensdagavond verrassend op 1-0 tegen Paris Saint-Germain. Het bleek uiteindelijk niet voldoende voor een stunt, want doordat Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar alledrie scoorden, wonnen de Fransen het duel alsnog met 1-3. Chery had zich voor de wedstrijd al voorgenomen op het scoreformulier te komen.

"Ik geloof altijd dat ik kan scoren. Gisteren dacht ik dat ik kon scoren en vandaag heb ik dat gedaan", sprak Chery na de wedstrijd. De oud-speler van ADO Den Haag en FC Groningen weet dat het zeker niet vanzelfsprekend is dat hij dat tegen zo'n grote club kon doen. "Ik ben blij met het doelpunt. Tegen zo'n ploeg met zulke kwaliteiten is het niet makkelijk te scoren", zei hij. Toch had hij liever iets tastbaars aan de avond overgehouden. "We speelden een heel goede wedstrijd, maar het gaat om het resultaat."

Records Messi

Messi greep de wedstrijd aan om nog maar eens wat records aan te scherpen. Zo is hij na woensdagavond zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo voorbij als het gaat om scoren tegen verschillende tegenstanders in de Champions League. Messi scoorde nu tegen 39 verschillende clubs in het miljoenenbal. De Portugees blijft dit seizoen op 38 staan, aangezien hij met Manchester United slechts actief is in de Europa League.

Daarnaast is Messi de eerste speler die voor het achttiende (!) seizoen op rij een doelpunt weet te maken in de Champions League. Karim Benzema (Real Madrid) kan dat record overigens evenaren als hij er dit seizoen in slaagt op het scoreformulier te komen. Om Ronaldo als algeheel topscorer in het belangrijkste Europese toernooi te kunnen onttronen zal de Argentijn overigens nog flink aan de bak moeten. Ronaldo maakte er tot dusver maar liefst 140 goals, terwijl Messi na woensdag voorlopig op 126 doelpunten blijft steken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen