Opstelling Feyenoord: Slot passeert Walemark en Gimenez

15 september 2022, 17:22   Bijgewerkt: 15 september 2022, 17:29

Feyenoord-trainer Arne Slot kiest donderdagavond voor dezelfde elf namen als afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam. Dat betekent dat er op papier opnieuw vier aanvallers starten, waarbij Javairo Dilrosun als nummer tien begint en Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh normaliter de buitenspelers van dienst zijn tegen Sturm Graz.

Sebastien Szymanski kan door zijn hamstringblessure donderdagavond niet in actie komen. Ook Lutsharel Geertruida (ziekte van Pfeiffer) ontbreekt zoals verwacht bij de Rotterdammers. In de voorhoede krijgt Danilo nog altijd de voorkeur boven Santiago Giménez, ondanks dat laatstgenoemde het steeds beter doet en Slot toegaf dat de keuze in de punt van de aanval steeds lastiger wordt.

De coach gaf tijdens de persconferentie al aan dat in principe alle spelers van afgelopen weekend opnieuw konden starten en dat blijkt uit zijn opstelling. Linksachter Marcos Lopez maakte vooral aanvallend een goede indruk bij zijn debuut in de Rotterdamse derby en behoudt het vertrouwen van de oefenmeester. Cruciaal is de wedstrijd tegen Sturm Graz nog niet voor Feyenoord, maar bij een nederlaag slinken de kansen op overwintering in de Europa League wel enorm. De Oostenrijkse tegenstander won vorige week met 1-0 van FC Midtjylland. Feyenoord ging op bezoek bij Lazio met 4-2 onderuit.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Lopez; Timber, Dilrosun, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi

Opstelling AZ

Bij AZ is er een verrassing in de punt van de aanval: Yusuf Barasi krijgt de kans van Pascal Jansen om zich te laten zien. Verder keert Bruno Martins Indi terug in het elftal na zijn blessureleed. Pantelis Hatzidiakos, Milos Kerkez en Mayckel Lahdo krijgen rust van Jansen voor het duel in de Conference League. Afgelopen week won AZ het eerste groepsduel enigszins moeizaam van Dnipro-1, maar is daardoor wel koploper van Groep E in de Conference League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen