Ten Hag geeft Ronaldo een kans, ook Antony start bij United

15 september 2022, 18:00

Cristiano Ronaldo zal vanavond aan de basis verschijnen bij Manchester United in de uitwedstrijd tegen FC Sheriff Tiraspol. De Portugees werd door trainer Erik ten Hag de laatste weken regelmatig op de bank gezet, maar mag zichzelf vanavond gaan bewijzen in de tweede ronde van de poulefase van de Europa League.

Ronaldo kent een slechte start van het seizoen en was in alle competities nog niet trefzeker in zeven wedstrijden. Na de stroeve start van United in de Premier League greep Ten Hag in en verloor de 37-jarige aanvaller zijn basisplaats, waarna er vier keer op een rij werd gewonnen in de competitie. De Nederlandse trainer gaf als redenen vooral aan dat Ronaldo nog aan het systeem moest wennen en vanavond krijgt hij dus de kans om zijn waarde te bewijzen. Vorige week verloor de ploeg van Ten Hag het eerste Europa-League duel uit bij Real Sociedad (1-0), waardoor er vandaag veel op het spel staat.

Afgelopen zomer werd de Portugees regelmatig in verband gebracht met een vertrek uit Manchester, maar bleef hij uiteindelijk gewoon bij United. Vanavond neemt hij de plaats over van Marcus Rashford, die vanwege een blessure niet bij de selectie zat. Ook middenvelder Donny van de Beek was niet fit genoeg om mee af te reizen naar Moldavië. 

Antony start

De voormalig Ajacied Antony staat vanavond wel in de basis bij United en vormt samen met Jadon Sancho en Ronaldo de voorhoede van de Red Devils. De Braziliaan, die afgelopen zomer voor 100 miljoen euro over kwam uit Amsterdam, was in zijn Premier League debuut al trefzeker in de topper tegen Arsenal (3-1) en zal vanavond weer zijn waarde willen bewijzen. Om 18.45 uur zal er worden afgetrapt in het Sheriffstadion.

Zie ook: Kou uit de lucht: Ronaldo en Ten Hag dollen met elkaar

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen