Feyenoord koploper in de groep na bizar verlies SS Lazio

15 september 2022, 20:33   Bijgewerkt: 15 september 2022, 20:38

Feyenoord is door de 6-0 zege de nieuwe koploper van Groep F in de Europa League. Na de 4-2 nederlaag vorige week op bezoek bij SS Lazio leken de Italianen dé te kloppen ploeg, maar zij gingen donderdagavond even verrassend als pijnlijk onderuit bij FC Midjylland (5-1). 

De Deense tegenstander liet zich afgelopen week op hun beurt weer aftroeven door Sturm Graz (1-0), dat in De Kuip donderdagavond juist weer werd afgedroogd. Een Italiaanse zege in Denemarken leek dan ook in de lijn der verwachting te liggen, maar de formatie van Maurizio Sarri was mede door wat wisselingen in het elftal geen schim van het team van vorige week. 

Paulinho en Sory Kaba zorgden voor de royale voorsprong na een half uur, maar toen Evander meteen na de pauze na een goedkope strafschop de derde goal maakte namens de thuisploeg (3-0), moest SS Lazio serieus in de achtervolging. Dat leek aan de hand van invaller Sergej Milinkovi?-Savi? direct daarna te gebeuren, maar na opnieuw een pingel voor de thuisploeg was het verzet definitief gebroken. De score viel uiteindelijk hoog uit, maar op basis van gescoorde goals staan de Rotterdammers boven FC Midjylland.

Lees ook: Feyenoord imponeert in De Kuip: 'Slot tot 2038 laten bijtekenen!'

Apollon Limassol – Dnipro-1: 1-3

Vorige week boekte AZ met moeite een overwinning op bezoek bij Dnipro-1 en donderdagavond werd duidelijk dat de formative uit Oekraïne mogelijk een van de grootste concurrenten is in de strijd om de groepswinst. Dnipro-1 had op bezoek bij Apollon Limassol namelijk maar een helftje nodig om het duel te beslissen: dankzij twee goals en een assist van Artem Dovbyk was het duel halverwege al beslist (0-3), de tegengoal na de pauze ten spijt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen