Historische cijfers voor sterk Feyenoord en scorende Giménez

15 september 2022, 21:20

Feyenoord heeft donderdagavond indruk gemaakt op het veld tegen Sturm Graz, maar ook in de statistieken. De Rotterdammers boekten met de 6-0 zege op de Oostenrijkse opponent de grootste overwinning sinds een 6-0 thuisoverwinning tegen SK Liepajas Metalurgs in 1995.

Daarbij gaat het wel om Europese overwinningen, uiteraard. Destijds, op 28 september 1995, werd de Letse ploeg met dezelfde cijfers verslagen, zo blijkt uit cijfers van Opta Sports. Van alle doelpuntenmakers donderdagavond tegen Sturm Graz was alleen Alireza Jahanbaksh al geboren tijdens die zege. Halverwege was het overigens al 4-0, de laatste keer dat dat Europees lukte viel de score met een 9-0 zege op Rumelange nog hoger uit (in 1972).

Lees ook: De beoordelingen van Feyenoord na voetbalshow in De Kuip

Gimenez maakt indruk

Ook voor invaller Santiago Giménez werd het een avond om niet snel te vergeten. Na zijn strafschop van vorige week was de aanvaller ditmaal met een kopbal op fraaie wijze trefzeker. Databedrijf Gracenote zocht uit dat hij de eerste speler is sinds Willy Kreuz in 1974 die trefzeker is in zijn zowel zijn eerste als tweede Europese wedstrijd voor Feyenoord. In totaal staat hij na zijn twee goals vorige week al op drie Europese doelpunten en ook in Nederland maakte hij al twee treffers.

Feyenoord niet ongelukkig

Hoewel de ploeg van Arne Slot veel indruk maakte tijdens de 6-0 zege, was het ook niet ongelukkig in de afwerking. Meermaals werd een bal van richting veranderd, alvorens die in het doel rolde. Dat was ook te zien in het aantal expected goals (zie onder). In totaal kwam dat aantal namelijk 'slechts' uit op 1,45 verwachte goals, ten opzichte van 0,31 van opponent Sturm Graz. Vooral de treffer van Danilo droeg daaraan met een groot deel bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen