Kuyt heeft na opmerkelijke actie Van Hintum wat te vieren

16 september 2022, 21:59   Bijgewerkt: 16 september 2022, 22:10

ADO Den Haag heeft vrijdagavond op bezoek bij PEC Zwolle de tweede zege van het seizoen geboekt. Een opmerkelijk eigen doelpunt van Bart van Hintum leverde de ploeg van Dirk Kuyt de volle buit op. Heracles Almelo en Willem II maakten geen fout tegen respectievelijk Telstar en Jong AZ.

PEC Zwolle - ADO Den Haag 1-2

De druk op Kuyt is eindelijk wat verlicht. De trainer kon na een moeilijke seizoenstart wel een succesje gebruiken en kreeg op bezoek bij PEC Zwolle waar hij zo naarstig naar verlangde. De Hagenaren kwam door een doelpunt van Thomas van den Belt nog wel op achterstand tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder ontsnapte aan de aandacht van de Haagse verdediging en schoot raak via doelman Hugo Wentges. De score werd vlak voor rust rechtgetrokken door Thomas Verheydt, die met enig toeval de bal voor de voeten kreeg en raak schoot.

Waar het bij ADO de laatste weken vaak tegen heeft gezeten, was deze vrijdag het tegenovergestelde het geval. Na een uur kwamen de bezoekers er gevaarlijk uit, maar de lage voorzet van Joël Zwarts leek niet bij een medespeler aan te komen. Van Hintum kreeg de tijd en ruimte om de bal weg te werken, maar hielp in een vlaag van verstandsverbijstering ADO juist een handje. Relatief makkelijk hield de ploeg van Kuyt de 1-2 voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast.

Telstar - Heracles Almelo 0-3

Heracles Almelo deed op bezoek bij Telstar wat het moest doen. Emil Hansson hielp de Heraclieden tien minuten na rust aan een voorsprong door doelman Ronald Koeman met een hard schot in de korte hoek te verrassen. De beslissing viel vlak voor het ingaan van de blessuretijd. Met zijn eerste doelpunt voor Heracles gooide Rigino Cicilia de wedstrijd in het slot. Nikolai Laursen maakte vervolgens vanaf de strafschopstip de derde van de avond.

Willem II - Jong AZ 1-0

Het was billenknijpen voor de aanhang van Willem II deze vrijdagavond. Even leek het erop dat de Tilburgers puntenverlies zouden lijden tegen Jong AZ, daar de 1-0 maar niet wilde vallen. Jeremy Bokila was er met een poging op de lat het dichtst bij. Tien minuten voor tijd werd de ban alsnog gebroken. Aanvoerder Pol Llonch groeide met zijn eerste van het seizoen uit tot matchwinner.