Go Ahead Eagles geeft rode lantaarn over met fraaie statistiek

18 september 2022, 14:26

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag een gigantische tik uitgedeeld aan concurrent FC Emmen. Aan de hand van twee goals van Oliver Edvardsen, die daarmee zichzelf de geschiedenisboeken inschoot, werden de bezoekers verslagen (2-0). Daarmee is Kowet hekkensluiter af.

In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen zoekende in de opbouw en kon de bal door zowel Go Ahead Eagles als FC Emmen niet lang in bezit worden gehouden. Na ruim een kwartier spelen kwam de eerste kans van de wedstrijd. FC Emmen-middenvelder Jari Vlak plaatste de bal naar de rechterhoek, maar zag zijn inzet worden gekeerd door Go Ahead Eagles-keeper Jeffrey de Lange. Na dit moment kwamen er wat speldenprikjes van de thuisploeg, maar echt dreigend was het niet. Na ruim een half uur op de klok had de ploeg van trainer René Hake meer succes. Na een voortlopende aanval wist Oliver Edvardsen de bal over de keeper heen te tikken en voor de openingstreffer te zorgen. De aanvaller kreeg na zijn doelpunt nog een goede kans, maar deze kon wel worden gepareerd door de Drentse doelman. Deze kans was de laatste serieuze mogelijkheid van de eerste helft en zo ging Go Ahead Eagles met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Na rust tapte FC Emmen uit een ander vaatje en speelde het in een hoger tempo, serieuze mogelijkheden kwamen er echter niet. Een goede kans kwam er wel voor de ploeg van René Hake en het was ook meteen raak. Na een goede voorzet van Mats Deijl was het opnieuw Edvardsen die het net wist te vinden. Edvardsen maakte daarmee voor het eerst sinds Lloyd Kammeron in 1993 vier doelpunten in zijn eerste vier thuiswedstrijden voor Go Ahead Eagles in de Eredivisie. Kammeron maakte er destijds overigens nog twee mee, namelijk. Niets voor niets kreeg de Noor een publiekswissel en werd hij vlak vor tijd vervangen door Tesfaldet Tekie.

Met vers bloed ging de thuisploeg op zoek naar een derde goal en die leek er te komen via invaller Sylla Sow. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd nadat scheidsrechter Gözöbüyük de beelden van de VAR had bekeken. Zo bleef het 2-0 en wonnen de Eagles hun tweede wedstrijd op rij, waarmee het de rode lantaarn doorgaf aan FC Emmen, dat op doelsaldo onderaan staat.

Opstellingen en beoordelingen*

Go Ahead Eagles: De Lange 6; Deijl 6, Idzes 6, Amofa 6, Kuipers 7; Linthorst 6,5, Willumson 6 (70. Sow -), Rommens 6, Edvardsen 8 (79. Tekie -); Adekanye 6 (70. Berden -), Lidberg 6,5

FC Emmen: Oelschlagel 5,5; Veendorp 6 (45. Bouchouari 6), Araujo 6, Veldmate 6, Burnet 6 (71. Assehnoun -); Vlak 5 (71. Dirksen -), Bernadou 6; Mendes 6, Diemers 6, Ter Haar 6; Zivkovic 5 (71. Pacheco -)

Man of the match: Edvardsen

*speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.