Gakpo reageert op vertrek De Jong en spreekt over de titel

18 september 2022, 21:41

Cody Gakpo was zondagmiddag maar weer eens de absolute uitblinker bij PSV. De aanvaller loodste PSV met één goal en drie assists bijna hoogstpersoonlijk langs Feyenoord. Gakpo verscheen na afloop dan ook met een grote glimlach voor de camera, al maakte die plaats voor een serieuze blik toen het vertrek van John de Jong ter sprake kwam.

Daar ging het immers vooral over in de aanloop naar de topper in Eindhoven. Waar Feyenoord dankzij een 6-0 overwinning op Sturm Graz in een roes toeleefde naar de krachtmeting met PSV, werd de voorbereiding van de Eindhovenaren verstoord door het vertrek van De Jong. De technisch directeur trok vrijdagavond de deur van het Philips Stadion achter zich dicht. "Persoonlijk had ik een goede band met John", zei Gakpo na afloop voor de camera van ESPN.

"Het gebeurde binnen de directie en daar kan ik me niet over uitlaten. Ik denk dat het voor veel spelers een shock was. Maar zoals ik al zei: het is binnen de directe besloten en daar hebben wij als spelers niks van meegekregen tot het moment dat het definitief was", vervolgde de aanvaller. Gakpo werd niet alleen naar het vertrek van De Jong gevraagd omdat hij de aanvoerder is. Oók omdat de technisch directeur de aanvaller ten koste van alles wilde behouden. PSV en Gakpo legden op de laatste dag van de transferwindow zelfs biedingen van Leeds United en Southampton naast zich neer.

Bekijk ook: Van Nistelrooij reageert op de bestuurlijke onrust bij PSV

Kampioenschap

Gakpo bewees zondag andermaal waarom er afgelopen zomer belangstelling was uit de Premier League. De aanvaller staat na zijn uitstekende optreden tegen Feyenoord op tien doelpunten en negen assists in alle competities. En daar had hij slechts dertien wedstrijden voor nodig. Maar Gakpo wilde het na afloop eigenlijk niet over zijn eigen optreden hebben. "Het was een belangrijke wedstrijd voor ons. We hebben de laatste tijd wat mindere wedstrijden gespeeld, dus het is goed dat we zo hebben gereageerd."

PSV maakte tegen Feyenoord een einde aan de veel te lange reeks zonder zeges op Ajax en Feyenoord. "Dit hadden we ook gewoon nodig om te laten zien dat we voor de titel gaan", aldus Gakpo. "Kampioen worden is wel de bedoeling. Ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat we het wel kunnen. Nu moeten we zorgen dat we dit iedere wedstrijd brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen