Van Hanegem: 'Zelden Ajax zo overhoop gespeeld zien worden'

19 september 2022, 07:38

Willem van Hanegem is geschrokken van het niveau dat Ajax afgelopen dinsdag op de mat legde tegen Liverpool. De Amsterdamse topclub verloor weliswaar pas in de slotfase van de Engelse grootmacht, maar werd volgens De Kromme van het kastje naar de muur getikt op Anfield. Van Hanegem begrijpt weinig van de positieve geluiden over Ajax.

'Hoewel er journalisten waren die er nog wat moois van probeerden te maken door bij het verlies tegen Liverpool de nadruk te leggen op het late moment van de 2-1, was die partij toch wel ontluisterend', aldus Van Hanegem in zijn column bij het Algemeen Dagblad. 'Zelden heb ik Ajax de laatste jaren zo overhoop gespeeld zien worden in Europa. Ja, het was tegen Liverpool. Maar die ploeg had dit seizoen toch alleen nog maar indruk gemaakt tegen Bournemouth? En die werden door iedereen afgedroogd.'

Van Hanegem is nog altijd van mening dat Ajax favoriet is voor de landstitel. 'Dat AZ won, is goed voor de spanning van de competitie. Ik schreef deze maand ook al een keer dat Ajax de titel zou prolongeren, maar dat wil niet zeggen dat ze ook moeiteloos 34 wedstrijden moeten winnen.'

Door de nederlaag is Ajax de koppositie in de Eredivisie kwijtgeraakt. Het is nu PSV dat aan kop gaat in Nederland. Beide ploegen hebben evenveel punten verzameld, maar PSV heeft een iets beter doelsaldo.

Lees ook: Klaassen 'schaamt' zich en spreekt frustraties uit over reserverol

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Liverpool was zeker een maat te groot. En AZ gister ook..

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Az had gisteren ook meer geluk dan wijsheid😅. 3x van de lijn en eenzelfde situatie als de dag ervoor bij Groningen maar nu werd er geen pingel gegeven.

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja is ook zo. Maar vond Ajax wel slecht, zonder veel inzet/scherpte spelen.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zeker

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het schitterend. Az- Nederlands elftal 2-1 winst.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen