Woeste Todibo haalt uit naar 'schandalige' scheids na bizar record

19 september 2022, 10:12

Jean-Clair Todibo heeft in een tweet keihard uitgehaald naar de arbitrage in Frankrijk. De 22-jarige verdediger van OGC Nice kreeg afgelopen weekend al na negen seconden een rode kaart nadat hij zijn doorgebroken tegenstander neerhaalde. Daarmee schreef Todibo een twijfelachtig record op zijn naam.

Geen speler werd ooit eerder van het veld gestuurd in Frankrijk als Todibo. Het leidde na afloop tot frustratie bij de verdediger. 'Ik ben geschokt door het besluit van de scheidsrechter', begon hij zijn betoog. 'De beslissingen van de arbitrage zij dit seizoen sowieso al zeer twijfelachtig, ik vind het zelfs schandalig. Ik hoop dat de bond dit gaat aanpakken.'

Todibo bedacht zich snel en verwijderde enkele minuten later zijn tweet. Desondanks zorgde het voor veel opschudding in Frankrijk. Mogelijk moet Todibo vrezen voor een langere schorsing. In Nederland kregen Michiel Kramer en Etienne Vaessen afgelopen week een boete nadat zij zich kritisch uitlieten over het besluit van Serdar Gözübüyük tijdens PSV - RKC.

Omdat Nice vrijwel de gehele wedstrijd met een man minder speelde, slikte de Franse subtopper een nederlaag tegen Angers. Nice staat door het 0-1 verlies nu op de dertiende plaats in de competitie.

Lees ook: Todibo schrijft Franse geschiedenis met rood na 9 (!) seconden

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen