Van der Vaart kiezelhard voor Tadic: "Dat was een verschrikking"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 september 2022 – Dusan Tadic is al sinds de start van dit seizoen het mikpunt van kritiek bij Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers verzorgde vorige week in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen weliswaar nog drie assists, maar het houdt over het algemeen niet over wat hij laat zien. Ook op bezoek bij AZ kon hij geen potten breken. Rafael van der Vaart was bij Studio Voetbal dan ook bijzonder kritisch op de Servische aanvaller.

Van der Vaart kiezelhard voor Tadic: "Dat was een verschrikking"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax zakte in de kraker tegen AZ compleet door het ijs. De Amsterdammers wisten door de overwinning van PSV op Feyenoord wat ze moesten doen om de koppositie te behouden, maar dat was op het veld geen moment terug te zien. De ploeg van Alfred Schreuder maakte een lamlendige indruk. Ook Tadic, de afgelopen jaren zo ontzettend belangrijk voor Ajax, haalde bij lange na niet zijn niveau. "Als je Tadic zag spelen… Dat was een verschrikking", was Van der Vaart hard voor de aanvoerder.

Waar veel supporters graag hadden gezien dat Schreuder de aanvaller naar de kant had gehaald, speelde Tadic 'gewoon' weer negentig minuten. Daar verbaasde Van der Vaart zich over. "Als wij vroeger zo speelden, hadden we de rust niet gehaald. Je moet wel leveren. Daar gaat het om. Ik ben enorm fan van hem, maar je merkt dat het een beetje weg is." Tadic kwam dit seizoen tien keer in actie voor Ajax, maar wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt. In de Eredivisie was hij wel al goed voor vijf assists.

Van der Vaart was overigens niet alleen kritisch op Tadic. De oud-speler van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur en Real Madrid vond de Amsterdammers een hele matige indruk maken. "AZ was top gemotiveerd, terwijl bij Ajax iedereen uit vorm was. Ajax speelde in een tempo waarin ik nu speel. Het was de hele tijd: hup, terug naar Remko Pasveer, en daar gingen ze weer." Pasveer was de Ajacied met de meeste balcontacten. Dat was een paar dagen eerder in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool ook al het geval. "Ze hadden pap in de benen. Dat was mijn constatering: ze spelen langzaam", aldus Van der Vaart.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd