Van Gaal over transfergesprekken: "Ik wil één ding rechtzetten..."

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 september 2022 – Louis van Gaal heeft afgelopen transferzomer met veel belangstelling op de voet gevolgd. Meerdere Oranje-internationals stonden voor een belangrijke beslissing wat betreft hun toekomst. Daarbij heeft een aantal van hen een beroep gedaan op de bondscoach. Maar wel tot een zekere hoogte, benadrukte Van Gaal maandag op zijn persconferentie.

Van Gaal over transfergesprekken: "Ik wil één ding rechtzetten..."

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Jurriën Timber en Cody Gakpo zijn misschien wel de beste voorbeelden van Oranje-internationals die afgelopen zomer benieuwd waren naar de mening van de bondscoach. Zowel Timber als Gakpo kon een ijzersterk seizoen bekronen met een transfer naar de Premier League, maar beiden besloten hun club trouw te blijven. Timber en Gakpo zouden beiden hebben gebeld met Van Gaal. In Engeland ging het gerucht dat de bondscoach Timber een transfer naar Engeland had afgeraden, omdat zijn WK-deelname anders in gevaar zou komen.

De verdediger van Ajax ontkende dat in een later stadium. Ook Van Gaal wilde daar nog wat over kwijt. "Ik wil één ding rechtzetten: ik heb inderdaad met spelers gebeld, maar ik heb altijd het gesprek beëindigd met: dit is een advies. Je moet dicht bij jezelf blijven en zelf de keuze bepalen." Dat zei de bondscoach maandag in Zeist, waar hij ook de vraag kreeg of hij blij is met de uitkomst van de enerverende transferzomer. Naast Timber en Gakpo werden nog veel meer internationals gelinkt aan een transfer. Veel van hen wisselden uiteindelijk ook van club, met als voornaamste reden om minuten te blijven maken en op die manier in beeld te blijven bij Van Gaal.

"De storm is over en ik moet zeggen dat het mij goed is bevallen", reageerde de bondscoach. Hij benoemde desondanks twee hoofdpijndossiers: Frenkie de Jong en Memphis Depay. Beiden werden nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij FC Barcelona, maar bleven op hun post. Zeker van een basisplaats zijn De Jong en Memphis niet, al verschenen zij afgelopen zaterdag wel aan de aftrap van het thuisduel met Elche. "Zij spelen nu ook alweer regelmatig, dus ik kan niet zeggen dat het allemaal niet goed is gegaan in de transferperiode. Ik zou blijver zijn als Memphis en Frenkie regelmatiger zouden spelen, maar Frenkie haalt al een aantal keer negentig minuten. Dat is fijn."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd